Kultúra

Kötet jelent meg Jurkovics János újságíró emlékére

Kötet jelent meg Jurkovics János újságíró emlékére

2014. február 18., kedd
Kötet jelent meg Jurkovics János újságíró emlékére

Halálának első évfordulóján kötet jelent meg Jurkovics János újságíró emlékére, az általa jegyzett és a róla szóló írásokat egybefoglaló, az Isten tenyere alatt című könyvet kedden mutatták be a szegedi Somogyi-könyvtárban.

Az In memoriam Jurkovics János alcímet viselő kötetet gondozó

Bubryák István

újságíró elmondta, a közmédia Szegedi Körzeti Stúdiójának egykori vezetője ötvenéves kora körül kezdett el írni. A könyv korábban még nem közölt novelláit, valamint kollégák, barátok visszaemlékezéseit tartalmazza. A melegséggel, helyenként gyengéd humorral, és az elmúlás fájdalmánál is erősebb szeretettel átszőtt sorok élővé varázsolják az alkotó tehetségét szépíróként, festőként is bizonyító újságíró, szerkesztő-riporter sokoldalú személyiségét - hangoztatta.

Jurkovics János

a Bessenyei György Tanárképző Főiskola és a MÚOSZ újságíró-iskola elvégzését követően a Szolnok Megyei Néplapnál kezdett el dolgozni, majd több kollégájával megalapította a Maholnap című, rendszerváltozást szorgalmazó hetilapot, majd létrehozta a Telegráf című újságot, amelyet főszerkesztőként jegyzett. Az újságíró 1992-től kezdett el a Magyar Televízió híradójánál dolgozni, és a következő esztendőtől a szolnoki tudósítói posztot töltötte be. Egyúttal az MTV számos műsorának – A hét, Parlamenti Napló, Patrin, Mérleg, Aranyfüst – rendszeres alkotója volt. Az MTV Szegedi Körzeti Stúdióját 2001 óta irányította. Nevéhez több könyv, riport-dokumentumfilm fűződik, munkásságát számos szakmai díjjal is elismerték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.