Sport

Kézilabda: csillagok háborúja vár a Pickre Veszprémben

Kézilabda: csillagok háborúja vár a Pickre Veszprémben

2014. február 28., péntek
Kézilabda: csillagok háborúja vár a Pickre Veszprémben
pick_veszprem_mj-18

Szombaton összecsap az NB I két listavezetője, az éllovas Pick Szeged a második helyezett MKB-MVM Veszprém otthonába látogat a liga csúcsrangadóján. Juan Carlos Pastor tanítványai az őszi odavágón aratott diadal után másodjára is legyűrnék a szezonban az ősi riválist.

Hosszú évek óta egyeduralkodó a két gárda a hazai mezőnyben, hogy azonban mégse vonhasson az egyszeri újságíró párhuzamot a spanyol foci Barcelona, Real Madrid duója jelentette versengéssel kapcsolatban, arról a veszprémiek kimagasló fölénye gondoskodik. Az elmúlt öt idényben például – csak a bajnokságot vizsgálva – három győzelem mellett tizenkilenc szegedi vereséget hozott a párharc, a Tisza-parti város alakulata ráadásul idegenben mindössze kétszer tudta megszorítani érdemben ellenfelét, mindkétszer a bajnoki döntőben – 2009. május 24-én 30-29-es, 2011. május 22-én 22-20-as sikert arattak a veszprémiek.

Online

Szombaton 13 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítéssel jelentkezünk az MKB-MVM Veszprém - Pick Szeged presztízscsatáról. Szurkoljon velünk!

Mindenképpen bizakodásra adhat ugyanakkor okot, hogy tavaly októberben, a 10. fordulóban a remeklő

Ancsin

és

Mindegía

vezetésével egygólos

Pick-győzelem

született az újszegedi sportcsarnokban. Továbbá a korai BL-búcsú óta alaposan beérett a nyáron érkezett

Juan Carlos Pastor

mester munkája, a csapat egyenletes teljesítményt nyújtva 28 mérkőzést nyert meg zsinórban. A látványos széria szerdán szakadt csak meg, a

Csurgó bizonyult

minimális különbséggel jobbnak Vadkertiéknél a magyar kupa negyeddöntőjének odavágóján. A valódi problémát azonban talán nem is a fiaskó jelenti, hanem az, hogy míg a Pick Szegednek alig két teljes napja maradt a rangadó előtti regenerálódásra, addig az MKB-MVM Veszprém legutóbb február 22-én lépett pályára. Igaz, Nagy Lászlók akkor egészen Ukrajnáig utaztak, a HC Motor Zaporozhye elleni BL-találkozóra. Pastor edző gondjait ráadásul növeli, hogy a már régebb óta maródi

Roberto Parrondo

,

Alen Blazevic

páros mellett a Csurgó elleni csörtén

sajkacsonttörést szenvedett

Vladimir Vranjes

is hetekre kidőlt.

Balogh Zsolt

hét közben nem játszott, ő a térdével bajlódik, nagy kérdés, össze tudja-e drótozni az orvosi stáb a tar klasszist szombatig. „Sajnos nagyon sok sérülés sújtja a csapatot, közte több váratlanul jött eset is, amikből kifolyólag nem tudtunk úgy készülni, ahogy szerettünk volna. Pontosabban nem tudtunk a legjobb felállásunkkal felkészülni az edzéseken. Mindettől függetlenül folyamatosan játsszunk erősebbnél erősebb ellenfelek ellen, akik ellen helyt tudtunk állni idegenben is. Bár Csurgón legutóbb kikaptunk, de én azt gondolom, hogy az egy oda-visszavágós párharc, így az a találkozó egy más kategória. A Veszprém elleni összecsapás mindig egy presztízscsata, tehát függetlenül attól, kik lépnek végül pályára, mindenkinek kőkeményen oda kell tennie magát a meccsen” – fogalmazott portálunk kérdésére

Vadkerti Attila

csapatkapitány. „Elég komoly taktikai felkészítésen vagyunk túl, alaposan felkészültünk az ellenfelünkből. Leginkább azokat a feladatokat kell még precízebben végrehajtanunk, amelyeket az októberi, hazai mérkőzésen már aránylag jól megcsináltunk. Elsődlegesen a védekezésben kell a végletekig koncentrált produkciót bemutatnunk. A Veszprémnek nagyon jó lövői vannak, ezt bizonyítják a Bajnokok Ligájában mutatott eredményei is. Kulcsfontosságú lesz, hogy a támadógépezetüket minél jobban hatástalanítsuk. Semmiképpen sem lenne szabad belemennünk egy adok-kapokba, mivel az ő cserepadjuk hosszabb. Összességben tehát csak azt mondhatom, egy jó védekezéssel érhetjük el a kívánt sikert” – mutatott rá a győzelem kulcsára a cséká. Pozitívum, hogy a hírek szerint 250 szegedi szurkoló kíséri majd el a csapatot, így Larholmék nem lesznek teljesen magukra hagyottak a veszprémi katlanban. A találkozó szombat délután 13 órakor kezdődik, a fejleményekről pedig élő szöveges közvetítéssel számol be a SZEGEDma.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.