/

Jótékonysági akció és lekvár a Rongy termelői piacán

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

rongy_lekvarFebruár 9-én ismét megtartja Bödön címmel termelői piacát a Rongy Kocsma, ahol meleg ruhát és takarót gyűjtenek a rászorulók számára, táncházat és kézműves foglalkozást tartanak gyerekeknek, valamint elleshetjük a lekvárkészítés titkait is.

Programok:

Gyűjtés a rászorulóknak – 9-13 óráig
A Karitáció Alapítvány Bohócdokijai ismét kilátogatnak a Bödönre, ezúttal azonban nem játékokat, hanem meleg pulcsit, téli nadrágot, használható zoknit, sálat, sapkát, meleg takarót gyűjtenek az utcán élő hajléktalanok és rászorulók számára. A mínuszok kérlelhetetlenül megérkeztek, így egy pulcsi, aminek más már nem veszi hasznát, az utcán életet menthet!

Lekvár workshop – 9-13 óráig
Befőzés idénygyümölcsökből és vermelt zöldségekből!
A Kamra és Gourmóka bemutatja, hogy készülnek finomságaik az első lépéstől az utolsóig, így a látogatók elleshetik a trükköket, kóstolhatnak, kérdezhetnek és végigkísérhetik, ahogyan elkészülnek a finomságok, a levendulás céklalekvár almával és a narancslekvár vermelt zöldségekkel.

Kézműves sarok – 9:30-14 óráig
Ezúttal a kézműveskedés a farsang jegyében zajlik majd, a gyerekek különböző technikákkal farsangi álarcokat készíthetnek Aradi Ági segtíségével. De aki úgy érzi, nem elég ügyes mindehhez, annak sem kell csüggednie, őket ugyanis Andi várja a festékeivel és bárkinek bármit szívesen varázsol az arcára.

rongy_bodon

Kölyök táncház – 11-12 óráig
Számfira Máté és Pató Zsuzsi ezentúl a Bödönök állandó vendége lesz, hogy megmozgassa kicsit a táncos lábú lurkókat és megmutassa nekik a magyar néptánc alaplépéseit.

A piac és az egyéb programok látogatása ingyenes, további részletek a rendezvény Facebookos oldalán olvashatóak!

Előző sztori

Hátország: SZRSE-helytállás az Országos Ifjúsági Kupában + FOTÓK

Következő sztori

88 éves a Fekete Párduc, Grosics Gyula

Legutóbbi hasonló cikkek