/

Huszonötödször rendeztek mérnökbált Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

mernokbalA Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara és a Csongrád Megyei Mérnöki Kamara 2014. február 22-én, szombaton, 19 órai kezdettel közösen szervezte meg a XXV. Jubileumi Mérnökbált, a Hunguest Hotel Forrásban Szegeden.

A megyei mérnökszervezetek/mérnökkamarák megalakulásakor Szegeden született meg a „mérnökbál” gondolata, és itt rendezték meg az elsőt, 24 évvel ezelőtt. A Mérnökbál hagyományosan lehetőséget teremt arra, hogy a mérnöktársadalom képviselői, az egyetemek vezetői, oktatói, a gazdaság szereplői valamint az államigazgatás, illetve a szakmai szervezetek tisztségviselői és baráti köreik eltölthessenek egy kellemes estét együtt, továbbá elmélyítsék régi, és építsék új baráti, szakmai kapcsolataikat.

A bál fővédnökei Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke és Szaló Péter, a Belügyminisztérium Területrendezési, Építésügyi és Örökségvédelmi helyettes államtitkára voltak. Díszvendégek voltak Tarlós István Budapest főpolgármestere és Szabó Gábor a Szegedi Tudományegyetem rektora.

Külföldi vendégeink között köszönhettük a szlovák, a román és a szerb mérnökszervezetek képviselőit is.
Az ország számos megyei kamarájának mérnökei, társ kamarák, szakmai szervezetek és felsőoktatási intézmények képviselői mellett megtisztelte jelenlétével a bált Baráth Etele a Magyar Kajak-kenu Szövetség Elnöke.

Az est házigazdái Bodor Dezső a CSMMK elnöke és Kassai Ferenc a BPMK elnöke volt.

Előző sztori

Egyre kevesebb a járulékfizető, és több a nyugdíjas

Következő sztori

Futsal: UTC-vizsganap a Haladás ellen