Közélet

Elsőként a Fidesz-KDNP állított minden választókerületben jelöltet

Elsőként a Fidesz-KDNP állított minden választókerületben jelöltet

2014. február 25., kedd
Elsőként a Fidesz-KDNP állított minden választókerületben jelöltet

Elsőként a Fidesz-KDNP állított mind a 106 egyéni választókerületben jelöltet az áprilisi országgyűlési választásra: a Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldala szerint az illetékes választási bizottságok kedd délelőttre mindenhol nyilvántartásba vették a Fidesz-KDNP jelöltjeit.

A www.valasztas.hu 10 órai adatai szerint a Fidesz-KDNP-nek 106 nyilvántartásba vett jelöltje van. Utolsóként a Pest megyei Dunakeszi választókerületéből rögzítették a kormánypárti jelölt nyilvántartásba vételére vonatkozó adatot. A második legtöbb, 80 nyilvántartásba vett jelöltje a MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP szövetségnek van; a Jobbiknak 50, az LMP-nek 8, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösségnek, a Munkáspártnak és az Új Magyarország Pártnak 4-4 hivatalos jelöltje van. A Haza Nem Eladó Pártnak, a Seres Mária Szövetségeseinek, a Sportos és Egészséges Magyarországért Pártnak, a Független Kisgazda- Földmunkás és Polgári Pártnak, a Magyar Cselekvő Pártnak, a Magyarországi Cigánypártnak és az Új Dimenzió Pártnak 1-1 jelöltje van nyilvántartásba véve. A www.valasztas.hu adatai szerint kedd délelőttig 399 jelöltet jelentettek be, köztük van a már 206 nyilvántartásba vett jelölt, a többiekről a bizottságok még nem döntöttek. A Nemzeti Választási Bizottság pénteken vette nyilvántartásba az első országos listát, a Fidesz-KDNP közös listáját Orbán Viktor, a Fidesz elnöke vezeti. Az NVI adatai szerint már benyújtotta közös listáját az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP választási szövetség, valamint az Országos Lengyel Önkormányzat is. Az országos listák bejelentésének határideje március 4., 16 óra. Az egyéni választókerületekben azok a jelöltek indulhatnak, akik március 3-án 16 óráig összegyűjtöttek 500 érvényes ajánlást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.