Együtt nyomozhatnak osztrák és magyar magándetektívek + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

biztonsagtehnikai_klaszter12_gsA szegedi biztonságvédelmi klaszter új irodájában írt erről alá megállapodást egy osztrák detektívakadémiával.

Irodát nyitott az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszter Szegeden a Dózsa György utcában, ahol külföldi biztonsági cégek, szervezetek írtak alá szerdán együttműködési megállapodást. A klaszter elnöke, Füzesy István arról beszélt az uniós forrásból is támogatott iroda átadóján, két éve azért alakult a szervezetük, hogy a civil társadalmat hármas célra felfűzve tegyék biztonságosabbá.

„Először is azt szeretnénk, ha a gazdaság, társadalom és a magánbiztonság közelítene egymáshoz, erősítve, támogatva egyik a másikat. Szeretnénk továbbá az uniós elvárásoknak megfelelő, komplex biztonsági gondolkodásmód fejlesztését, végül pedig mindezeknek egyfajta nemzetközi kiterjesztését, ez utóbbi célnak a mai esemény egy nagyon fontos állomása” – emelte ki. A szakember elmondta azt is, a cél, hogy az uniós normák szintjére emeljék a klasztert és a benne tömörülő biztonsági cégek munkáját, így erkölcsileg és pénzügyileg is támogatható formát kaphat a tevékenységük. „A folyamatba szeretnénk bevonni a szomszédos országokat, ezt szolgálja a mai két együttműködési megállapodás. A magyarországi Patent Csoport a szerb kollégákkal, az Eurosecurityval köt egy szerződést, míg a klaszter az osztrák EURODET-tel, egy magánnyomozókat képző és foglalkoztató akadémiával ír alá kontraktust. Utóbbi esetben gördülékeny információáramlást és akár közös nyomozást is el tudok képzelni ” – mondta el Füzesy István.

A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke, Német Ferenc arról beszélt, nagy lépést jelent a szakmában, hogy együtt tudnak dolgozni összefogva, határokon át, hiszen ebben a szakmában elengedhetetlen a külföldi kapcsolat, főként a szomszédos országok tekintetében. A Magyar Biztonságvezetők Egyesületének elnöke, Fialka György az együttműködések sorában kiemelte a szerb-magyar közös munkát elmondva, hogy az uniós csatlakozás küszöbén álló szomszédaink sokat profitálhatnak a biztonságtudomány EU-s szabványainak elsajátításakor a magyar kollégáktól, főként az egyik legérzékenyebb, a pénzintézeti biztonság területén.

Az iroda megvásárlásának egyharmadát támogatta az Európai Unió. A megállapodást szerb részről az Eurosecurity képviseletében Miroslav Milosevic írta alá, osztrák részről az akadémiától pedig Markus Schwaige.

no images were found

Előző sztori

Ukrajna – Örüljenek, hogy megúszták ennyivel!?

Következő sztori

Újabb rég nem látott darabokat vesz elő a szegedi színház + FOTÓK