Sport

Diadal-sorozat: Bemutatkoznak a Kisteleki Fenegyerekek + FOTÓK

Diadal-sorozat: Bemutatkoznak a Kisteleki Fenegyerekek + FOTÓK

2014. február 19., szerda
Diadal-sorozat: Bemutatkoznak a Kisteleki Fenegyerekek + FOTÓK
diadal_kistelek_05

Nem kimondottan sport tagozatos iskola a kisteleki, viszont ha a diákok elindulnak egy megmérettetésen, nem térnek haza dobogós helyezés nélkül. A Diadal-verseny (összesített) második helyét birtokló Kisteleki Általános Iskola igazgatóját a siker receptjéről faggattuk.

A Kisteleki Fenegyerekek. Nem csoda, hogy ezt a nevet választotta a Kisteleki Általános Iskola csapata, hiszen az intézmény falai között olyan NB/1-es kézilabdás tehetség, atlétikai országos bajnok, és falmászó országos bajnok is nevelkedett, aki tovább öregbíti az iskola hírnevét – tudtuk meg

Csányi József

igazgatótól. A Diadal-összesítésben jelenleg második helyen álló csapatot

Czeigerscmidt Ármin

,

Gajdacsi Debóra

,

Nagy Máté

,

Sándor Beatrix

,

Hell Balázs

,

Mészáros Eszter

,

Szvoboda Patrik

,

Papp Kitti

,

Ábel Tibor

,

Rabi Tímea

,

Györgydeák Gergő

,

Balog Jázmin

,

Szabó Péter

,

Jeremiás Jázmin

,

Magyar Bálint

,

Nikolényi Nóra

,

Kővágó Ádám

,

Czifra Dóra

,

Csányi Richárd

,

Falusi Petra

diákok alkotják, élükön

Pertics Piroska

és

Kelemen Zita

felkészítő tanárokkal. A Csongrád megyei csapat tavaly ugyan nem vett részt a vetélkedőn, viszont az elmúlt hónapok viadalain nyújtott teljesítményük a második helyig repítette őket. A sporttevékenység nagyon jelentős, köszönhetően a helyi két tornateremnek, a sportcsarnoknak és az uszodának, ahol a gyerekek már első és második osztályos korukban megismerkednek a vízi sportokkal – vázolta fel az igazgató az iskola egyediségét. Kiemelte azt is, lányaik elsősorban a kézilabdában, a fiúk pedig a focipályán tesznek tanúbizonyságot tehetségükről. „Testnevelő tanáraink minden új kezdeményezésben aktívan részt vesznek. Fontosnak tartják, hogy kimozdítsák a gyerekeket a számítógépek elől, ami viszont évről évre nehezebb feladat.” A szép létszámú Diadal-csapatot elnézve ez sikerült is nekik. A jellemzően kisteleki gyerekek alkotta iskola fő profilja ugyanakkor nem a sport, sokkal inkább a nyelvi- és reáltárgyak. Így az angol és a matematika, amelyeket később emelt szinten fejleszthetnek tovább a speciális tagozatokon tanuló diákok. Ha éppen nem a testmozgásban jeleskednek a gyerekek, akkor tanulmányi versenyekre járnak. Szívesen megmérettetik magukat matematika, biológia, fizika, valamint kémia tantárgyakból, illetve rendszeres résztvevői a Kazinczy-versenynek. A szomszédos művészeti intézménnyel együttműködve közreműködnek a tehetséggondozásban; a tervek szerint a jövő tanévtől már táncképzés is szerepelni fog az iskola repertoárjában. „A Kisteleki Általános Iskola nagyon fontos feladatának tartja a diákok emberségre nevelését. Az ilyen rendezvények alkalmával igyekszünk felhívni a figyelmet a közösségi szellem és az összetartás fontosságára” – foglalta össze Csányi József, majd kifejezte reményeit a felől, hogy a Diadal csapat meg tudja tartani jelenlegi helyezését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.