Közélet

A vadaspark és az Agóra is részt vesz az uniós fejlesztések napján

A vadaspark és az Agóra is részt vesz az uniós fejlesztések napján

2014. február 27., csütörtök
A vadaspark és az Agóra is részt vesz az uniós fejlesztések napján

Márciusban négy hétvégén át, az európai uniós támogatásból megvalósult legérdekesebb projektek kulisszatitkaiba tekinthetnek be az érdeklődők az Uniós Fejlesztések nyílt napja című programsorozat keretében, országszerte több mint 50 helyszínen.

Az elmúlt hét évben 8200 milliárd forintnyi forrásból több mint 63 ezer fejlesztés valósult meg Magyarországon, ezekről azonban a lakosság szinte kizárólag a híradásokból értesül. Az Uniós Fejlesztések nyílt napja programsorozatot azzal a céllal indították el, hogy az érdeklődők jobban megismerhessék a támogatásból megvalósult beruházásokat - olvasható a Miniszterelnökség közleményében. A rendezvénysorozatot március 2-án az Észak-alföldi régió indítja, ahol a nyíregyházi LEGO Palota interaktív és kreatív készségfejlesztő sarokkal, LEGO-történeti kiállítással, valamint 3D mozival várja a látogatókat. Az első 100 látogató ingyenesen, a többiek féláron léphetnek be aznap. A Nyíregyházi Állatparkot délelőtt szintén féláron lehet meglátogatni, ahol az Indiai-óceán élővilágát bemutató Ócenáriummal és az Esőerdőházat magában foglaló, uniós támogatással épült Zöld Piramissal lehet megismerkedni. Szintén a természeté lesz a főszerep március 8-án Szegeden, ahol a vadaspark és a Szent-Györgyi Albert Agóra egész napos családi programokkal készül, az Informatorium részleg lézershow-val, az intelligens mintaotthonban pedig csokifőzéssel várják az érdeklődőket. Miskolcon a Herman Ottó Múzeum új kiállításán, a Pannon-tenger Múzeumban az érdeklődők a földbe süllyesztett kétszintes kiállítóhelyet bejárva egy mintegy 18 millió éves időutazáson vehetnek részt, március utolsó hétvégéjén pedig a Sopron jelképének számító, megújult Tűztorony és Főtér készül ingyenes családi programokkal és koncertekkel. Programokat szervez emellett Etyeken a Korda Filmpark, Tatabányán a Vértes Agóra, Pécsen a Zsolnay Negyed, Budapesten pedig az Aquincumi Múzeum is. A programokról és helyszínekről a nyiltnap.szechenyi2020.hu oldalon lehet tájékozódni. Egyes programok megtekintése - a helyszínek korlátozott befogadóképessége miatt - előzetes regisztrációhoz kötött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.