Közélet

A spriulina algát már nemcsak az űrhajósok fogyaszthatják

A spriulina algát már nemcsak az űrhajósok fogyaszthatják

2014. február 17., hétfő
A spriulina algát már nemcsak az űrhajósok fogyaszthatják
3-spirulina-alga

A spirulina algát az aztékok és más mezo-amerikai civilizációk egészen a 16. századig használták, míg a városok terjeszkedése meg nem fosztotta őket a legfőbb forrásaiktól. Ázsiában mindennapos fogyasztása ma is elterjedt, köszönhetően rendkívüli tápértékének.

A spirulina bolygónk egyik legidősebb élőlénye, több mint 3 milliárd éve létezik. Különlegessége, hogy kizárólag olyan anyagokat tartalmaz, melyek nélkülözhetetlenek az emberi szervezet számára. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint jelenleg nem ismerünk tápanyagokban gazdagabb élelmiszert, sőt, még mesterségesen sem sikerült előállítani olyan terméket, mely értékesebb hatóanyagokat tartalmazna. A vizsgálatok mintegy 4000 különböző összetevőt azonosítottak benne, ami valóban páratlan. A spirulina egy egysejtű alga, mely édesvizekben, tavakban, folyókban él. Kedveli a sok napfényt és elsősorban a tiszta, szennyezéstől mentes vizekben él meg. Mintegy 50-70%-át fehérjék alkotják, emellett gazdag esszenciális zsírsavakban, ásványi anyagokban, nyomelemekben és vitaminokban. 30-szor több béta-kartoin található benne, mint a sárgarépában, 20-szor több vas, mint a búzacsírában, omega zsírsav tartalma pedig még a tengeri halakét is felülmúlja. Kiemelkedő a klorofill tartalma is, mely a szervezetet megtisztítja a méreganyagoktól és védi a betegségektől. A spirulina rengeteg olyan tápanyagot tartalmaz, amely létfontosságú az immunrendszer és az idegrendszer működéséhez. Hatóanyagait a szervezet nagyon könnyen tudja hasznosítani, ezért a világ számos pontján használják alultápláltság ellen. Ebben az apró élőlényben tulajdonképpen az emberi szervezet számára szükséges valamennyi vitamin, enzim, ásványi anyag, aminosav és fehérje kellő mennyiségben és jól hasznosuló formában van jelen. Ezek egymás hatását erősítve és kiegészítve javítják a szervezet különböző funkcióinak működését és pozitív élettani hatásokat fejtenek ki.

1-spirulina-alga

A spirulina alga nagyszerű méregtelenítő, mely megakadályozza, hogy a szervezetbe bekerült nehézfémek felszívódjanak, ezzel együtt a vért is megtisztítja. Fokozza a kiválasztószervek működését, a méreganyagokat olyan alaposan távolítja el, amit más módszerrel nem tudnánk elérni. Mindent a spirulináról

az alábbi link alatt!

A spirulina minden korosztálynak ajánlott

A spirulinában lévő esszenciális zsírsavak a keringést, az idegrendszer, a mirigyek és az immunrendszer működését támogatják. Csökkentik a gyulladásokat, enyhítik a szív- és érrendszeri betegségeket, csökkentik a magas vérnyomást és koleszterinszintet. A spirulina hatóanyagai eredményesen szállnak szembe egyes bőrbetegségekkel (pikkelysömör, ekcéma, akné), az allergiával, asztmával, ízületi gyulladás és reuma esetén gyulladáscsökkentő hatásuk bizonyult igen eredményesnek. Magas vastartalma miatt a spirulina kifejezetten ajánlott terhesség alatt, valamint vérszegénységben szenvedők számára. Kálciumból 26-szor többet tartalmaz, mint a tej, ezért gyermekkorban a csontozat egészséges fejlődéséhez, idősebb korban pedig a csontritkulás megelőzéséhez érdemes rendszeresen fogyasztani. Antioxidáns értéke kiemelkedően magas. Ezáltal hatékonyan köti meg a sejteket veszélyeztető szabadgyököket, melyek a szervezet öregedését és számos betegség kialakulását (rák, szívbetegség, Alzheimer-kór) idézhetik elő. A spirulinában található ásványi anyagok fontos szerepet játszanak a bőr, a szövetek egészségének megőrzéséhez és regenerálásához. A spirulina javítja a zsíranyagcserét, normalizálja a vércukorszintet és csökkenti az édesség utáni vágyat, sok fogyókúrázó esküszik páratlan hatásaira, világszerte, mint a legegészségesebb fogyókúrás szert ismerik el. Sportolók számára magas fehérje tartalma miatt az izomfáradtság ellen, az izomtömeg növeléséhez és az állóképesség javításához is ajánlott, valamint segítségével könnyebben elérhető és megtartható az ideális testsúly. A bélmozgásokat szabályozó, az anyagcserét fokozó hatásával szintén az elhízás ellen hat, ezzel is csökkentve az érrendszeri betegségek kockázatát.

2-spirulina-alga

A helytelen táplálkozás, az egészségtelen életmód, a stressz, a környezetszennyezés ártalmai ellen hatékonyan védekezhetünk a spirulina alga rendszeres fogyasztásával. A spirulina fantasztikus tápanyagtartalma miatt minden életkorban ajándék a szervezet számára. Maximumra növeli az energiakészleteket, a szervezet ellenállóképességét a betegségekkel szemben, fokozza minden szerv és minden funkció működését. Átfogó hatásokat fejt ki, melyek rövid idő alatt roborálják a betegségben vagy tápanyaghiány miatt legyengült szervezetet. Spirulina algákról

ITT

!

(X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.