Közélet

Zöld könyves tanfolyam Mórahalmon

Zöld könyves tanfolyam Mórahalmon

2014. január 8., szerda
Zöld könyves tanfolyam Mórahalmon
zoldkonyv01

A január 7-én indult az Aranyszöm Rendezvényházban az úgynevezett „zöld könyves” tanfolyam, amely a növényvédelmi tevékenységről szóló, 43/2010. (IV. 23.) FVM rendeletben foglaltak szerint, növényvédő szerek forgalmazási, vásárlási, felhasználási engedélyére jogosító 80 órás képzés.

Ez a negyedik ilyen jellegű kezdeményezés az elmúlt egy év leforgása alatt, és a térségből érkező, 26 fiatal termelő számára biztosít tanulási lehetőséget önköltséges formában. Jelenleg öt előadó közt oszlik meg a nyolcvan óra. A tantárgyak között szerepel a közegészségügyi-, gépészeti-, jogszabályi ismeretek, növényvédelmi technológiák stb. A tanfolyam vizsgával zárul, amit 5 évenként meg kell újítani. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy nagy érdeklődés övezi a képzést, ami nem csak azért fontos, mert a fent említett rendelet előírja. A megfelelő végzettség hiányában ugyanis első és második kategóriás növényvédő szert nem vásárolhat, és nem használhat fel egy termelő sem. A rendelet szerint kötelező lesz az integrált termesztés bevezetése 2014-ben, bár az erre vonatkozó részletek a jövőben fognak körvonalazódni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.