Vízilabda: remek védekezéssel sima győzelem a Fradi ellen + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged_beton_fradi18_gsTürelmes, taktikus játékával könnyed győzelmet aratott a Ferencváros ellen az A-Híd Szeged a kedd esti pólóbajnokin.

Szivós Márton megúszásgóljával indult a találkozó, előrevetítve a várható sima győzelmet, ám az FTC pólósai az első negyedben keresztül húzták e számításokat, miután 2-1-re és 3-2-re is vezettek – a gólszerzésben légiósaik jeleskedtek elsősorban. A 3-3-as első negyedet követően aztán magasabb fokozatra kapcsoltak a hazaiak, és parádés gólokkal, magabiztos játékkal zsinórban négy gólt szórva hagyták faképnél a fővárosiakat, akik csak a szünet előtt ocsúdtak a sokkból. A feltűnően kevés kiállítást hozó találkozó második felében aztán góllal nyitott a Fradi, amire ismét ellenállhatatlan szegedi gólzápor volt a válasz: az elfáradó zöld-fehérek hatgólos hátrányba kerültek az utolsó felvonás előtt. A negyedik negyedben a remekül védekező Szeged és a remekül védő Nagy Viktor ugyan kapott egy gólt, ez azonban csak szépségtapasz volt a Tisza-partiak 11-6-os diadalán, akik harmadik hazai meccsükön harmadik győzelmüket húzták be az új esztendőben.

Férfi vízilabda OB I 18. forduló (előrehozott mérkőzés):

A-Híd Szeged VE – Széchenyi Bank-FTC 11-6 (3-3, 4-1, 4-1, 0-1)
Szeged, újszegedi sportuszoda, 250 néző. Vezette: Pásztor Antal, Fekete Balázs
Szeged: NAGY V. – Kiss Cs., JUHÁSZ 2/1, Decker 1, Seman, Tóth M. 1, SZIVÓS 2/1. Csere: Kunac, HEGEDÜS 2, Sánta 2, Molnár T. 1, Jansik Sz., Vincze M. Vezetőedző: Vincze Balázs.
FTC: Gárdonyi – Bóbis, ROACH 2/1, Martin 1, Swift, Ernyey 1, Szabó B. Csere: Kósik (kapus), Kolozsi 1, Pohl, Vogel 1, Francsics, Major. Vezetőedző: Varga Zsolt.
Emberelőny: 9/3, ill. 3/1.
Ötméteres: 2/2, ill. 1/1.
Kipontozódott: Decker (28′).

Vincze Balázs: “Reális eredmény született.”

Varga Zsolt: “Elégedett vagyok, jól játszottunk, az ítéletekben azonban nagy különbséget találtam a szegediek javára.”

no images were found

Online közvetítésünk:

VÉGE! 11-6 (3-3, 4-1, 4-1, 0-1)

32′ Vincze Márk kétszer is kiejti a labdát. Jansik kénytelen lőni, kornerre véd Kósik. Kiss Csabával passzolgat aztán Jansik, végül a rutinos balkezes lő, blokk. Remek védekezés. És itt a vége! Szép, türelmes játékkal, jó védekezéssel elért könnyed szegedi diadal.

31′ Molnár Tamás távolról a kapásoldalról könnyedén legyint kapura, kapufa! Időt kér Vincze Balázs. Hegedűs nagy lövése a kapusról száll fölé, korner.

30′ Francsics megy ki. Nincs gól az újabb szegedi fórból. Sánta jól védekezik Bóbissal szemben, aki fölé pattint.

29′ Papesz centerben egy élesen belőtt labdába üt bele, úgy, hogy nem is látjuk, annyira lenyomják, majdnem gól.

28′ Hegedüs szerez labdát. Decker vesz át rosszul egy passzt, jöhet a Fradi. Decker ellen fújnak, ezzel ki is pontozódik. Időt kér Varga Zsolt. Kolozsi azonnal kilövi a hosszú felsőt, 11-6.

27′ Aztán kontra, jöhet a Szeged. Decker kap remek passzt centerben, de beleér a blokk a húzásba, s így fölé.

26′ Kiss Csaba szed le egy Fradi-passzt a levegőben. Hegét majdnem szerelik, de sikerül megmenteni a labdát. Aztán csak eladják a mieink. Jansik megelőzi Martint, újabb labdaszerzés, de szabadot fújnak.

25′ Jansik Szilárd, az angolna. Semannak száll centerbe a labda, de már belefújnak.

III. negyed: 11-5 (3-3, 4-1, 4-1)

24′ Kolozsit szórják ki. Tóth Márton bátran beljebb úszik a kapásszélen, aztán a rövidbe lő, 11-5! Elfáradtak a vendégek, hamar eladják a lasztit. Lezser játék a mieinktől, Kiss Csaba nem számít passzra, de így is majdnem gólpasszt ad centerbe.

23′ Szivóshoz nem jut el a labda elől. Martin lóbáiba a duda szól bele, amikor lő, Kunac blokkol. Vincze Balázs időt kér aztán.

22′ Kontra után ismét szegedi roham. Kolozsi elúszik Molnár Tamás elől, aki talán el sem hiszi, hogy szabadon hagyják lőni. Lő is, 10-5! Ismét ront a Fradi.

21′ Hosszas szegedi labdajáratás után Szivós passzát Sánta veri be centerből! 9-5!

20′ Martin álompasszt kap a kapásszélen, de valahogy odaér Nagy Viktor és véd! Sánta suhint mellé.

19′ Decker közbenjárása révén elveszíti a labdát a Fradi. Kiss Csaba lövését töri el a blokk. Juhász gondol egyet és középről csak úgy Kósik szeme közé lő, 8-5!

18′ Nagy Viktor kornerre véd egy zöld löketet. Seman ellen fújnak aztán büntetőt. Roach belövi, 7-5! Majort küldik ki.

17′ Kósik Soma a Fradi kapujában. Elhozza a Szeged a labdát, de nincs gól a második félidő első támadásából.

II. negyed: 7-4 (3-3, 4-1)

16′ Sánta jól küzd centerben három emberrel a nyakában, Kolozsit ki is küldik. Fór és időkérés, 55,2 szünetig. Tóth villámpasszát a kapásszélről Szivós küldi azonnal kapura, de a kapus résen. Vogel centerben kap egy lapos passzt, becsavarja, 7-4.

15′ Molnár Papesszel a nyakán aztán átejtené Nagy Viktort, de a kapus leszedi. A túloldalt megúszva Hegedüs, Ernyeyt kiküldik, fór, Hege belövi! 7-3! fölé durrantanak a vendégek.

14′ Ismét szuper a védekezés, Nagy Viktor is véd egy nagyot. Aztán ismét jól bekkel a hazai csapat. Hamar labdavesztés a szegedi rohanás vége, megúszik Kolozsi.

13′ A szegedi is egy abstóc után. Swift jó ütemben kap labdát centerben, de víz alá viszi. Sánta viszont kiválóan forog be Kunac passzával, 6-3!

12′ Kiegészül a Szeged. Roach annyira lóbál, hogy kiejti a lasztit a kezéből. Szabó Botond akadályozza a megúszó Szivóst ziccerben, ötös ez is. juhász Zsolti kíméletlen! 5-3! A Fradi-attak hamvába hal.

11′ Tóth Marci remek labdát kap benn középen, de hiába lövi be, ellene fújnak. Épp azt írnánk, hogy alig van kiállítás, amikor Deckert kiküldik másodszor. Nagy Viktor hatalmas bravúrral véd!

10′ Decker egy lóba után látja, kinn a kapus, lazán átejti szemből, 6 méterről! Klasszis gól, 4-3! Kontra ismét.

9′ Ráúszás… Jansik, fél testhossz. Semannak centerben esélye sincs, annyira fogják. Gárdonyi indít, de hiába, kontrafault.

I. negyed: 3-3

8′ Hegedüs nézi meg a hosszú felsőt. Lőni kell, Hege! Úgy is van! 3-3! Elpuskázza támadását a Fradi. Gárdonyi védi a szegedi lövést.

7′ Molnár Tamás durrant mellé. Nagy játék a zöldeknél, Martin a bejátszott labdát Nagy Viktorba lövi.

6′ Hosszas Fradi-támadás, Roach suhint mellé, de beleért Nagy Viktor, korner. Nagyon türelmesen járatja a labdát a Fradi, aztán Aidan Roach befelé úszik a labdával, s bár fogják a mieink, belövi, 2-3.

5′ Tóth Marci vesz át egy passzt távol a kaputól, azzal a lendülettel lő is, kapufa! Váratlanul Martin lő a hosszú sarokba, 1-2. Vogel ellen ötméterest fújnak a sporik, Szivós ki is egyenlít belőle, 2-2.

4′ A sípszó visszhangja közepette elalszik a csapat, Ernyey meg a hosszú alsóba kacsáz, 1-1. Labdaszerzés jó védekezés után.

3′ Kontra a Fradinál. Szivós megúszik, aztán be is vágja a felsőlécről! 1-0! Gyors labdaszerzés vet véget a zöld rohamnak. A hazainak meg egy kontra.

2′ Szabó Botond lövését blokkolják a hazaiak. Támad a Szeged, Bóbis elbóbiskol, aztán szabálytalan, kiküldik. Nem élnek a fórral a mieink.

1′ Ráúszás, Tóth Marci a gyorsabb! Juhász elnézős passza után Kiss Csaba bejátszását nem éri el Seman. Roach nagy lóbái után Deckert küldik ki.

19.25: Kezd a felkonf, jönnek a bemutatások, jön az ultrasereg is, meg hamarosan a meccs is!

19.20: Nem mondanánk, hogy ebben a viszonylag szokatlan időpontban nyüzsögnének a drukkerek, saccperkábé száznál többen vannak az uszodában, de a kétszáztól még messze vagyunk. Most érkezik egy nagyobb kontingens, de a B-közép sincs még sehol.

19.15: Semmit nem bíz a véletlenre Vincze Balázs: a szegedi keretet elnézve legerősebb összeállításában szál harcba a két ausztrált és egy kanadait felvonultató zöldsapkásokkal az A-Híd!

19.10: Köszöntjük Olvasóinkat az újszegedi sportuszodából! Hamarosan Szeged – Fradi pólóderbi a medencében, megy a melegítés, bár ahogyan ezúttal a ráhangoló zene, úgy az átmozgatás is elég nyugisnak tűnik.

Kezdés: 19.30!

A találkozó elé:

Az Ybl elleni sima, tízgólos győzelem után a 4. helyen álló A-Híd Szeged VE azt a Ferencvárost fogadja, amellyel egykoron nagy csatákat vívtak Molnár Tamásék – ám az elmúlt esztendőkben mélyen alábukott a zöld-fehérek csillaga. A dicstelen elmúlt szezon után úgy tűnt, a 2013-2014-es őszi etapra az új névadó szponzorral a hátuk mögött, soraikban ausztrál és kanadai légiósokkal stabil középcsapatot alkothatnak a zöldsapkások, ám a biztató kezdeti eredmények közben is be-becsúszott egy-két kellemetlen vereség, majd az addig három győzelem mellett egy döntetlent jegyző Fradi november 22. után sorra kapta a pofonokat: az Ybl 19-8-as legyőzése után a Honvéd, a Kaposvár, a Debrecen, a BVSC, a Szolnok, az Eger és a Vasas kisebb-nagyobb diadalt aratott felettük. Noha a csapat edzője, Varga Zsolt immár minden energiájával a népligeti klubra fókuszálhat, miután elhagyta Horkai György melletti tisztségét az utánpótlás-válogatottnál, várhatóan aligha tudja az FTC kibillenteni egyensúlyából a bajnoki álmokat dédelgető hazaiakat a kedd este 19.30-tól kezdődő találkozón.

Default thumbnail
Előző sztori

Férfi kézilabda Eb: Vetési Iván szerint erőn felül teljesít a csapat

Default thumbnail
Következő sztori

Férfi kézilabda Eb: Lendületből az osztrákok ellen

Legutóbbi hasonló cikkek