Vízilabda: kapusparádék Kaposváron, néggyel nyert az A-Híd Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

ahidszeged_beton_fradi26_gsHárom negyeden keresztül szoros csatát, kapusbravúrok sorát, végül magabiztos vendéggyőzelmet hozott az A-Híd Szeged VE kaposvári vendégjátéka.

A nyáron a kapuban a háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltánnal, és a kispadon Fekete Szilveszterrel erősödött Kaposvár otthonában is a bajnoki címre pályázó Szeged számított esélyesnek, ahogyan azt az őszi hazai bajnokin (19-5), és a magyar kupa elődöntőjében (15-4) is bizonyították már Vincze Balázs tanítványai. A vendégeknél ezúttal is helyet kaptak ifisták a keretben, Vincze Márk helyett Zsigri Bence, a pihenőt kapó Molnár Tamás sapkájában pedig Lakatos Máté bizonyíthatott a nagyok között.

Kimaradt szegedi ötméteressel, majd Surányi László és Berta József révén egy-egy kaposvári akció-, és megúszásgóllal indult a találkozó, amit kimaradó helyzetek követtek mindkét oldalon (2-0). Szécsi folytatta bravúrjait a hárított büntető után – Decker Ádám mintegy öt perc elteltével szerezte meg a Tisza-partiak első gólját (2-1). Rövidesen újabb ötméterest fújtak be a játékvezetők az A-Hídnak, s Szivós Márton bombaerős lövésével egalizálta is az eredményt (2-2). A negyed utolsó percében Decker a vezetést is megszerezhette volna a mieinknek, ám Szécsi újabb bravúrral állta útját a húzásnak, míg Berta Aljosa Kunac kiállítását kihasználva egy másodperccel a kisszünet előtt 3-2-re módosította az állást. A hazai kapus az Universiade-első Tóth Márton húzását is hárította a folytatásban, ám Nagy Viktor is állta a lövéseket. Szivós góljával a második negyed közepén aztán egyenlített a Vincze-csapat (3-3), amelynek játéka magabiztosabbá vált ekkorra, igaz, az emberelőnyök kihasználásában továbbra sem jeleskedtek a kéksapkások. Nagy Viktor és a remek szegedi védekezés továbbra is gólcsendre ítélte a házigazdát, ám portásuk a vendégnek dolgát is alaposan megnehezítette. Szivós elementáris erejű lövésével ismét a Szeged vezetett, ez volt az első kihasznált szegedi emberfór (3-4). Bár végigtámadhatták a hazaiak az utolsó percet, egyenlíteni nem tudtak.

Akárcsak az első két játékrészben, a nagyszünet után is a Szeged nyerte a ráúszást, s fórt is kapott a csapat, ám nem sikerült élni a lehetőséggel, miként Kutasi Rómeó hatalmas kapufáját és Decker kiállítását követően a hazaiaknak sem. Menetrendszerűen érkezett az újabb Szivós-gól, a friss világbajnok szegedi csapatkapitány egymaga vitte hátán az alakulatot (3-5). A kaposváriak újfent nem tudtak mit kezdeni emberelőnyeikkel a továbbiakban, miközben a túloldalon Kiss Csaba növelte tovább Szécsi egyébként sem kis ázsióját, aki a korábbi Európa-bajnok szélső remek balos átlövését ártalmatlanította. Az olimpiai bajnok kapuvédő Hegedüs Gábor életét is megkeserítette, a kimaradó szegedi támadás után a másik oldalon Berta triplázott kiállítása után visszatérve megúszásból, és zárkóztatta fel csapatát egy gólra (4-5). A negyed hajrájában emberelőnyt kapott ismét a Kaposvár, de ezúttal sem tudott élni vele a Fekete-sereg. Az utolsó negyedet a somogyiak kezdhették, de ezúttal is kifogott rajtuk a hazai védekezés. A gólszegény játék és a kapusparádé a zárónegyedben is tovább tartott mindkét oldalon, ezt Kincses Attila centergólja törte meg három perc elteltével (5-5). Offenzívával válaszolt a Vincze-gárda: előbb Szivós lövését kellett kornerre védenie Szécsinek, majd Jansik Szilárd forgácsolta a felsőlécet, végül emberfórból Lukas Seman szerezte vissza az előnyt a Szegednek, amit aztán Szivós fejelt meg eggyel (5-7). Magabiztosan tartotta előnyét ezután a Szeged, fegyelmezett védekezést, kijátszott támadóidő jellemezte támadásiakat. A hajrában Kunac döntötte el a mérkőzést, Szivós pedig egy érdekes játékvezetői ítéletsorozat után megúszás után lőtte meg hatodik gólját, kialakítva a 9-5-ös, megérdemelt szegedi győzelmet jelentő végeredményt.

Vincze Balázs alakulata legközelebb pénteken, este 18.15-től játszik rangadót hazai medencében, tévés meccsen a Debrecen ellen.

Férfi vízilabda OB I 16. forduló:

Kaposvári VK – A-Híd Szeged VE 5-9 (3-2, 0-2, 1-1, 1-4)
Kaposvár, városi uszoda, 100 néző. Vezette: Rubos Károly, Kun György.
Kaposvár: SZÉCSI – Dőry, Kuncz, BERTA 3, Surányi 1, Juhász-Szelei, Benic. Csere: Prikidánovics, Kincses 1, Gros, Szilvasán, Kutasi. Vezetőedző: Fekete Szilveszter.
Szeged: NAGY V. – Kiss Cs., JUHÁSZ, Decker 1, Seman 1, Tóth M., SZIVÓS 6/1. Csere: Hegedüs, Sánta, Jansik Sz., Kunac 1. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Emberelőny: 8/-, ill. 9/2.
Ötméteres: -, ill. 2/1.

Default thumbnail
Előző sztori

MSZP-kongresszus: Az összefogás miniszterelnök-jelöltjévé választották Mesterházy Attilát

Következő sztori

Zenés flash mobbal hangolódtak a Házasság Hetére a Marson + FOTÓK, VIDEÓ

Legutóbbi hasonló cikkek