Vízilabda: dobogóközelbe zárkózhat az A-Híd Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

juhaszzsolt_szeged_beton_pecs07_gsPéntek este tévés meccsen vívja első rangadóját a 2014-es esztendőben az A-Híd Szeged VE. Az ellenfél a korábbi szegedieket is soraiban tudó Debrecen lesz.

A 2014-es esztendőben eddig többé-kevésbé könnyed győzelmeket aratott a szegedi egység. Vincze Balázs alakulata legutóbb Kaposváron viszonylag komoly csatára kényszerült a Szécsi Zoltánnal a kapujában felálló házigazdák ellen, akiket aztán a végjátékban sikerült bedarálni. Pénteken azonban vérbeli rangadó következik a háromszoros magyarkupa-győztes gárdának a hajdúsági vízilabda-fellegvár Debrecen ellen, nem is csoda hát, ha kemény tréningekkel készülnek a szegedi pólósok.

“A bajnokik mellett Vincze Balázs vezetőedző kőkemény alapozómunkát végeztet. Mesterünk ezt időben közölte velünk, és mindannyian keményen odatesszük magunkat, mert a rájátszásra szeretnénk jó formába lendülni. Most még egy a célunk: legyünk ott a legjobb négyben, ennek egyik fontos állomása következik a Debrecen ellen pénteken. Több kiváló játékosuk is van, azonban nekünk csak saját magunkra kell figyelni, és játszani, amit tudunk” – nyilatkozta az A-Híd Szeged VE csapatkapitánya, Szivós Márton a klub honlapjának. A kiváló játékosokkal cseppet sem túlzott a friss világbajnok. Ugyan a félig magyar olasz világbajnok Alex Giorgetti már nem erősíti Varga Tamás alakulatát – amelynek otthonában ősszel sima, 13-7-es győzelmet arattak Nagy Viktorék – azért találunk nem egy komoly nevet a szakmából. A szegedi pólóbarátokban a hajdúságiak tréneréé mellett nosztalgikus érzéseket ébreszthet a román válogatott Andrei Busila neve csakúgy, mint a ráúszásokkor ritkán alulmaradó Vindisch Ferencé, vagy éppen a szentesi színekben korábban gólkirály, a Kásás Zoltán vezette Tisza-parti egységgel 2009-ben LEN-kupa-győztes Weszelovszky Lászlóé is, de az SZVPS mellett a felnőttek között is lehetőséget kapó Palotás Gergelyre is emlékezhetnek a drukkerek. Mellettük délszláv csillagok is leselkednek Nagy Viktor kapujára a világbajnok Predrag Jokic, a vb-ezüstérmes Sasa Misic személyében, míg a hazai hálóőr Európa-bajnok kollégája, Branislav Mitrovic fogja őrizni a Debrecen kapuját. Rajtuk kívül ifjú magyar tehetségek is vízbe szállnak, mint az ifjúsági világbajnok Marnitz Gergő, vagy az Universiade-győztes Halek Márton.

A papírforma a Szegednek kedvez, amely egy győzelemmel akár közelebb is lopózhat – a BVSC otthonában várhatóan diadalmaskodó Honvéddal egyetemben – a 2. helyen tanyázó Szolnokhoz, amely nehéz meccsre számíthat a listavezető, egyedüli veretlen bajnoki címvédő Eger ellen.

A péntek este 18.15-kor kezdődő A-Híd Szeged VE – Debreceni VSE vízilabda-mérkőzést a SZEGEDma.hu élőben fogja közvetíteni!

Előző sztori

Sokan tartoznak tartósan az adóhatóságnak

Következő sztori

Húsvét előtt ismét Kutyafuttában Nap Szegeden! + VIDEÓ