Vízilabda: a Világliga Szuperdöntője a tét Sibenikben

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

ferfivizilabda_mikasa_iaAz olimpiai bajnok horvátok otthonában kezdi meg 2014-es szereplését a világbajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott.

A Benedek Tibor irányította nemzeti együttes kedd este – 18 órától – Sibenikben csap össze vendéglátóival, méghozzá tétmérkőzésen, hiszen a találkozó része a 2013/14-es világliga-sorozatnak, amelyben a magyarok győzelemmel, a horvátok pedig vereséggel rajtoltak.

A tavaly nyáron Barcelonában vb-aranyérmes gárda novemberben a B betűjelű, háromcsapatos csoport nyitómeccsén 8-5-re diadalmaskodott a görögök fölött Miskolcon, akik viszont a decemberi folytatásban – nem kis meglepetésre – büntetőkkel nyerni tudtak a horvátok otthonában.

Ennél fogva az ötkarikás aranyérmes együttes számára majdhogynem létkérdés, hogy nyerjen kedden, különben leszámolhat továbbjutási reményeivel. A csoportselejtezős csoportból csak az első folytathatja majd a júniusi, dubaji szuperdöntőben.

Előző sztori

Don-kanyar: 130 ezren soha nem tértek vissza

Következő sztori

Áder: a választások és a jeles jubileumok éve lesz 2014