Közélet

Vágó Gábor kilép az LMP-ből

Vágó Gábor kilép az LMP-ből

2014. január 7., kedd
Vágó Gábor kilép az LMP-ből

Kilép az LMP-ből és a tavaszi választáson sem indul Vágó Gábor, aki parlamenti mandátumát azonban a fennmaradó időre megtartja - a képviselő ezt a vs.hu-n kedd reggel megjelent interjúban közölte.

Vágó Gábornak

- mint elmondta - elege lett, mert szerinte "a kisstílű hatalmi harcok előhozzák a rossz embert a politikusból: először csak manipulálsz, aztán hazudozol is, majd azok ellen fordulsz, akikkel korábban együtt küzdöttél". Szavai szerint "igazán nem esett jól" számára, hogy az LMP országos választmánya a hétvégén nem támogatta egyéni jelölését a kiskunhalasi körzetben, így nem kerülhetett fel az országos lista első harminc helyére sem. Kifejtette: bár a szombati ülésén a kongresszus kétharmada támogatta egyéni jelöltségét, az országos választmány többsége mégis úgy döntött, nem támogatja indulását. A 13 tagú választmányból öten mellette álltak - köztük a két társelnök is - , egy tag nemmel szavazott, hárman pedig tartózkodtak, egy szavazat érvénytelen volt. Két választmányi tag kivonult a szavazásról, egyikük pedig nem vett részt az ülésen, így nem kapta meg a jelöléséhez szükséges 7 támogató szavazatot. Vágó Gábor azt mondta: azt látta, hogy ugyanaz a rövid távú önzés vezérli az LMP választmányának egyes tagjait, mint ami a teljes politikai osztályra is jellemző. Úgy véli, lehet más a politika, de ahhoz az LMP-nek másképp kell politizálnia. Elmondta, a következő három hónapban minden energiáját az adócsalásbotrány felgöngyölítésére fogja fordítani. Bízik benne, hogy valóban létrejön az a vizsgálóbizottság, amely az ügy részleteit vizsgálja majd ki, s ezen testület munkájában csak úgy tud részt venni, ha az LMP-frakció tagja marad - jelezte. Az LMP hétvégi kongresszusán döntöttek a párt képviselőjelöltjeinek túlnyomó részéről, és határoztak arról, hogy a már megerősített jelöltek közül kik kerülhetnek az országos lista első 30 helyére. Az ellenzéki párt hétfői közleményében még azt írta: a párt jelöltállítási szabályzata szerint Vágó Gábor még felkerülhet az országos listára, erről - külön eljárás szerint - a január végi kongresszus hozhat végső döntést. Az LMP jelenlegi, hétfős frakciójából nem indul újra Ertsey Katalin sem, aki már korábban döntött erről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.