Közélet

Temesvári 36. – több százezres elszámoló számlákat kaptak a bérlők

Temesvári 36. – több százezres elszámoló számlákat kaptak a bérlők

2014. január 22., szerda
Temesvári 36. – több százezres elszámoló számlákat kaptak a bérlők
jobbik_rezsi03_gs

Meg kell segítenie a városnak a Temesvári körút 36. szám alatti bérlőket, különben utcára kerülnek – mondja Tóth Péter jobbikos képviselőjelölt. A februári közgyűlésre javaslattal is előállnak, mert úgy látják, a bérlők nem tudják kifizetni több százezres gázszámlájukat.

A Temesvári körút 36. szám alatti IKV-s lakás szinte minden bérlőjének van elmaradása. A főóra leolvasása után derült ki, van, aki pár tízezer forinttal, de akad, aki 350 ezerrel tartozik a gázszolgáltatónak.

Tóth Péter

jobbikos országgyűlési képviselőjelöltnek lakossági fórumon is panaszolták a lakók, nem értik, miként jöttek ki az összegek, átalányt fizetnek. „A ház és lakosai nagyfogyasztónak számítanak, mivel 20 köbméter per órát meghaladja a fogyasztás, rájuk így nem vonatkozik a rezsicsökkentés, sőt az átalány is jelentősen emelkedett, 2-3-szoros díjat kell fizetniük a bérlőknek februártól” – részletezte a problémát Tóth hozzátéve, egy tucat házat is érinthet ez az ügy Szegeden, a Tápai utcai 59. szám mellett és a Jókai utca 7-9. is nagyfogyasztónak minősül. 194 ezer forintos hátralékot hozott ki az elszámolás

Katkó Csabánénak

. A hölgy minden hónapban fizette a 8900 forint körüli átalányt, ami február elsejétől 24 ezer forintra emelkedik. Mint elmondta, rendezni szeretné a tartozását, de jobbnak tartotta volna, ha hamarabb szólnak neki, s akár év közben megemelik az átalányát, hogy ne halmozódjon fel adósság. Most részletfizetést kell kérnie, egy összegben nem tudja rendezni a számlát. Az épületben a díjak különböző mértékben emelkedtek, egy háromgyermekes asszony lakásánál 15 ezerről 22-re nőtt az átalány.

jobbik_rezsi02_gs

A Jobbik javaslattal is előállt a bérlők helyzetének rendezésére, a februári közgyűlésre – amikor Szeged város idei költségvetését tárgyalják a képviselők – egy előterjesztést készítenek, 5-8 millió forint körüli összeget csoportosíttatnának át az érintettek megsegítésére. „Le kell venni az itt lakók válláról ezt a terhet, mert vagy utcára kerülnek, vagy olyan kamatterheket rónak rájuk hitelekkel, amit szintén ellehetetleníti őket” – fogalmazott. Tóth Péter arról tájékoztatott, hogy a nagyfogyasztókat érintő közbeszerzések augusztus elején zárulnak. Jelenleg a Főgáz biztosítja a szolgáltatást, a jobbikos politikus szerint olyan ajánlattevőt kellene választani, aki kedvezőbb árat tud biztosítani a bérlőknek, még ha a rezsicsökkentés mértékét nem is érné az el.

Nagy Ferenc

, az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatója portálunknak elmondta, tisztában vannak a problémákkal, a lakók panaszait most összesítik, és várhatóan a jövő héten mindenki választ kap kérdéseire, és lakossági fórumot is terveznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.