Írjon nekünk

Közélet

Temesvári 36. – több százezres elszámoló számlákat kaptak a bérlők

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

jobbik_rezsi03_gsMeg kell segítenie a városnak a Temesvári körút 36. szám alatti bérlőket, különben utcára kerülnek – mondja Tóth Péter jobbikos képviselőjelölt. A februári közgyűlésre javaslattal is előállnak, mert úgy látják, a bérlők nem tudják kifizetni több százezres gázszámlájukat.

A Temesvári körút 36. szám alatti IKV-s lakás szinte minden bérlőjének van elmaradása. A főóra leolvasása után derült ki, van, aki pár tízezer forinttal, de akad, aki 350 ezerrel tartozik a gázszolgáltatónak. Tóth Péter jobbikos országgyűlési képviselőjelöltnek lakossági fórumon is panaszolták a lakók, nem értik, miként jöttek ki az összegek, átalányt fizetnek.

„A ház és lakosai nagyfogyasztónak számítanak, mivel 20 köbméter per órát meghaladja a fogyasztás, rájuk így nem vonatkozik a rezsicsökkentés, sőt az átalány is jelentősen emelkedett, 2-3-szoros díjat kell fizetniük a bérlőknek februártól” – részletezte a problémát Tóth hozzátéve, egy tucat házat is érinthet ez az ügy Szegeden, a Tápai utcai 59. szám mellett és a Jókai utca 7-9. is nagyfogyasztónak minősül.

194 ezer forintos hátralékot hozott ki az elszámolás Katkó Csabánénak. A hölgy minden hónapban fizette a 8900 forint körüli átalányt, ami február elsejétől 24 ezer forintra emelkedik. Mint elmondta, rendezni szeretné a tartozását, de jobbnak tartotta volna, ha hamarabb szólnak neki, s akár év közben megemelik az átalányát, hogy ne halmozódjon fel adósság. Most részletfizetést kell kérnie, egy összegben nem tudja rendezni a számlát. Az épületben a díjak különböző mértékben emelkedtek, egy háromgyermekes asszony lakásánál 15 ezerről 22-re nőtt az átalány.

jobbik_rezsi02_gs

A Jobbik javaslattal is előállt a bérlők helyzetének rendezésére, a februári közgyűlésre – amikor Szeged város idei költségvetését tárgyalják a képviselők – egy előterjesztést készítenek, 5-8 millió forint körüli összeget csoportosíttatnának át az érintettek megsegítésére. „Le kell venni az itt lakók válláról ezt a terhet, mert vagy utcára kerülnek, vagy olyan kamatterheket rónak rájuk hitelekkel, amit szintén ellehetetleníti őket” – fogalmazott. Tóth Péter arról tájékoztatott, hogy a nagyfogyasztókat érintő közbeszerzések augusztus elején zárulnak. Jelenleg a Főgáz biztosítja a szolgáltatást, a jobbikos politikus szerint olyan ajánlattevőt kellene választani, aki kedvezőbb árat tud biztosítani a bérlőknek, még ha a rezsicsökkentés mértékét nem is érné az el.

Nagy Ferenc, az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatója portálunknak elmondta, tisztában vannak a problémákkal, a lakók panaszait most összesítik, és várhatóan a jövő héten mindenki választ kap kérdéseire, és lakossági fórumot is terveznek.

Hírzóna

Karanténkommentátorokat keres az M2 Petőfi TV és az M4 Sport

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A közmédia két csatornája hétfőtől egyperces videókat vár a vállalkozó kedvű nézőktől.

Tovább olvasom

Közélet

Egy nap alatt 16 fertőzöttet regisztráltak Szabadkán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerbiában eddig összesen 2200 koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak.

Tovább olvasom

Hírzóna

Osztják a maszkokat a csongrádi városokban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szegeden 50 ezer, Vásárhelyen 8000 védőeszközt vásároltak, Csongrádon minden háztartásba kettőt juttatnak el.

Tovább olvasom

Aktuál