Százezer diákkal szavalták a Himnuszt a karolinások + FOTÓK, VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20140122_karolina_himnusz_001Szerda reggel tíz órakor százezer magyar diák zendített rá együtt a Himnuszra, válaszolva az Együtt Szaval a Nemzet című rendezvény felhívására. Nemzeti imádságunk a szegedi Karolinában is felhangzott, közel hatszáz diák előadásában.

Nemzeti színekbe öltöztek a Karolina Általános Iskola és Gimnázium növendékei szerda délelőtt, hogy különleges performansszal ünnepeljék meg a magyar kultúra napját. Az Együtt Szaval a Nemzet című rendezvény felhívására válaszolva délelőtt tíz órától az iskola összes évfolyama közösen adta elő a Himnuszt. Ugyanebben az időben országszerte, és a határon túl is elszavalták nemzeti imádságunkat, miközben a kivetítőn Jordán Tamás Kossuth-díjas magyar színész vezényelt. Körülbelül százezer magyar iskolás adta elő közösen a verset.

“Tanórák keretén belül minden évben megemlékezünk a magyar kultúra napjáról, idén azonban ezzel a különleges előadással szerettük volna emlékezetessé tenni a diákok számára. A gyerekek nagyon izgatottak voltak, az ünnepség is többet jelent számukra így, hogy ilyen sokan együtt szavalhattak” – mondta Szabó Mária magyartanár.

no images were found

Előző sztori

Temesvári 36. – több százezres elszámoló számlákat kaptak a bérlők

Default thumbnail
Következő sztori

Kézilabda: Katarba igazolt a Pick válogatott átlövője

Legutóbbi hasonló cikkek