Sport

80 éves a szegedi labdarúgás díszpolgára

80 éves a szegedi labdarúgás díszpolgára

2014. január 7., kedd
80 éves a szegedi labdarúgás díszpolgára
kovacsferenc_itb

Kereken 80 éve született Kovács Ferenc, a szegedi labdarúgás díszpolgára, korábbi magyar szövetségi kapitány, a Videoton tiszteletbeli elnöke.

Az MTK-nevelésű, labdarúgóként KEK- és Közép-Európai Kupa-győztes, magyar bajnok, 1960-ban Rómában olimpiai bronzérmes, edzőként MNK-győztes, bajnoki érmes és UEFA-kupa-döntős sportszakember 1978-1979-ben irányította a magyar válogatottat, edzőként megfordult nevelőegyesülete, majd az Eger, a Videoton, a Vasas, a Debrecen, a spanyol Las Palmas, a Szeged és az Újpest kispadján. A mesteredző az 1984-1985-ös idényben az UEFA-kupa döntőjébe vezette a székesfehérváriakat, ahol a csapat – hazai 3-0-s vereség után – a Real Madridot idegenben 1-0-ra legyőzve lett ezüstérmes, a magyar labdarúgás egyik legfelejthetetlenebb sikerét aratva.

Kovács Ferenc

az 1989-1990-es idényben az NB II-es Szeged SC-t dirigálva, s a másodosztály Keleti csoportját toronymagasan nyerve juttatta vissza a szegedi labdarúgást az élvonalba. Kovács Ferencet 2008-ban nevezték ki a székesfehérvári klub tiszteletbeli elnökének, 2012-ben pedig

megkapta A szegedi labdarúgás díszpolgára elismerést

a SZEGEDma.hu hírportáltól és az Együtt a Szegedi Labdarúgásért szurkolói mozgalomtól. Ma ünnepli 80. születésnapját, Isten éltesse!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.