Kosárlabda: Drahos újra búcsút int Vásárhelynek

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Drahos GáborAz idei év első NB I/B-s bajnoki mérkőzésén a Tiszaújvárosi Tisza TV Phoenix KK csapata lesz a Vásárhelyi Kosársuli ellenfele szerdán este 18 órai kezdettel a Hódtói Sportcsarnokban.

Az őszi szezon utolsó, tizenegyedik fordulójában mindkét együttes javítani szeretne a mérlegén. Az ötödik helyen álló hazaiak eddig hat győzelem mellett négy vereséget könyvelhettek el, míg az utolsó előtti helyen szerénykedő tiszaújvárosiak mindössze kétszer örülhettek győzelemnek, nyolc alkalommal viszont vesztesen hagyták el a játékteret. A Kosársuli a hazai pályán lejátszott hat találkozója közül ötöt megnyert, mindössze az egriek távoztak győztesen Vásárhelyről, ezzel szemben a vendégek mind az öt idegenbeli találkozójukat elveszítették.

A vásárhelyieknek tehát minden okuk meglehetne a bizakodásra, de a hétfő esti edzésen Drahos Gábor bejelentése sokakat meglepetésként ért. A nyáron a Kaposvár NB I-es csapatától Vásárhelyre visszatért irányító ugyanis bejelentette, hogy elfogadta tavalyi egyesülete ajánlatát és ismét a somogyiak első osztályú gárdájánál folytatja pályafutását, így szerdán este a Tiszaújváros elleni találkozón játssza utolsó mérkőzését vásárhelyi színekben.

“Természetesen sajnálom, hogy Gábor nem marad velünk, de megértem a döntését, hiszen egy sportolónak nem lehet más célja, mint a lehető legmagasabb célokért küzdeni. Nem törünk össze, dolgozunk tovább, úgy érzem, hogy egyre inkább összeáll a csapatunk. Egyébként is kellően bő a keretünk, Drahos távozásával Sasa Vejinovic megint több lehetőséget kap majd, ő az utóbbi években már bizonyította, hogy számíthatunk rá. Bejutunk a felsőházba!” – értékelte a kialakult helyzetet Vas Péter a vásárhelyi gárda csapatkapitánya.

A hazaiak kapitánya tehát bizakodó, de Drahos – akinek voltak egészen kiemelkedő mérkőzései és néhány gyengébb szereplése egyaránt – távozásával a négy közé jutás lényegesen nehezebb lesz, mint azt korábban remélhették. A szerdai találkozó esélyesei egyértelműen a jóval erősebb kerettel és hosszabb kispaddal bíró vásárhelyiek, de a vendégek csapatként koránt sem lebecsülendő ellenfelek, amit jól mutat a Hepp Kupában elért harmadik helyezésük is. Kérdés, hogy a látogatóknál pályára lép-e az egykori sokszoros válogatott, 208 cm-es center Sitku Ernő, aki játékosként a tiszaújvárosiak kosarasa, de akit a közelmúltban az NB I-es Nyíregyházi KK együttesénél másodedzőből vezetőedzővé léptettek elő. Elméletileg a játékos Sitku szerdai pályára lépésének nincs akadálya, hiszen edzőként csapata csak szombaton lép pályára, amikor éppen a Szedeák gárdáját fogadják majd Nyíregyházán.

Default thumbnail
Előző sztori

Elkapták Vásárhelyen a karácsonyi brutális lottózórablót

Következő sztori

Fogynak a székek a Tisztelt Házban

Legutóbbi hasonló cikkek