Írjon nekünk

Közélet

Kamatoztak a talentumok a Talentumnál

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

talentum_thumbMint minden szervezet, úgy a Talentum Alapítvány is visszatekint az év vége előtt az esztendőre. A 2013-as év a növekedés éve volt a civil szervezetnél, köszönhetően a stratégiában kitűzött célok elérésének. Számos támogató, partnerszervezet és önkéntes segíti a munkatársak tevékenységét, akiknek ezúton is köszöni a Talentum Alapítvány az önzetlen segítséget – olvasható a portálunknak eljuttatott közleményben.

A Talentum Alapítvány évértékelőjét alább olvashatják!

“A Talentum Alapítvány működteti a Csongrád Megyei Önkéntes Centrumot, ahol az önkéntesek toborzásán és a fogadó szervezetek regisztrációján keresztül az önkéntes közvetítés áll a középpontban. Ez évben 237 személynek kínált önkéntes lehetőséget, mintegy 73 fogadó szervezetnél. E mellett az érdeklődők különböző önkéntes programokba kapcsolódtak be: kórházi önkéntesként betegsegítő szolgálatot láttak el a klinikai osztályokon, szomszédsági önkéntesként megyeszerte szomszédsegítő és támogató szerepet töltöttek be, multiplikátor önkéntesként a középiskolákban népszerűsítették az önkéntesség és a közösségi szolgálat fontosságát, az év vége felé pedig színházi önkéntesnek lehetett jelentkezni, akik a januári Othello darabban jelennek meg statisztaként a színházban. Rövidebb önkéntes akcióink közül a legsikeresebbek a fodrász és kozmetikus tanulók szépítő akciója egy nyugdíjas otthon lakóinak, Add a hangod! – Legyél Te is önkéntes! – felolvasás látássérülteknek és a vadasparki intergenerációs séta időseknek fiatal önkéntesek kíséretében.

Ha Ön is részese volt önkéntes tevékenységnek, akkor biztosan érezte, hogy milyen nagyszerű érzés jót tenni másoknak, ha nem, akkor próbálja ki, mert felejthetetlen élmény lesz! Önkéntesnek jelentkezni bármely az Önkéntes Centrumban vagy az általunk mentorált Megyei Önkéntes Pont Hálózat tagjainál lehet a megye 12 településén.

Szervezetünk másik kiemelt területe a civil kapacitásfejlesztés. Ennek keretében a fent említett önkéntes tevékenységekhez 146 önkéntest képeztünk ki, civil szervezetek munkatársainak nonprofit menedzsment képzést és információs napokat tartottunk. Újdonság volt szeptemberben az I. Csongrád Megyei Civil Nyári Egyetem megszervezése. Akkreditált felnőttképzési intézményként számos iskolában tanári felkészítés valósult meg az iskolai közösségi szolgálatról.

Új feladatként tűztük ki a forprofit és nonprofit szektor közötti párbeszédet, amelyhez 3 szektorközi fórum és az I. Vajdasági-Magyar CSR konferencia adott lehetőséget. Emellett a CSR (vállalatok társadalmi felelősségvállalása) keretein belül 6 akciót szerveztünk a szektorközi együttműködés jegyében.

2013 őszén nyitotta meg a kapuit a Talentum Tini Tanoda, ahol általános és középiskolás diákok délutáni fejlesztése valósul meg. Az elsősorban hátrányos helyzetű célcsoportnak szóló tanodába számos lelkes diák jár, akik szeretnének a tanulás során fejlődni, jobb eredményeket elérni. A tanoda nagy hangsúlyt fektet a személyiségfejlesztésre, a közösségépítésre és a fiatalok aktív társadalmi életre nevelésére. Tanáraink a tantárgyi fejlesztések mellett a fiatalokat mentorálják, segítik a tinédzser korban eligazodni az ifjú generációt, életükben felmerült kérdésikre együtt keresik a válaszokat.

Az év során új szolgáltatási területet alakítottunk ki, amelynek következtében 2014-től munkaerőpiaci csoportos foglalkozásokat (pályaorientációs, reintegráló, újraorientáló, pályamódosító tréningek) és egyéni tanácsadásokkal (pályatanácsadás, mentorálás) segítjük azokat, akik a munkaerőpiacon hatékonyabban szeretnék megtalálni a helyüket. A szervezet ez évben EFQM minőségbiztosítási rendszert vezetett be a szolgáltatás hatékonyabb ellátása érdekében.
A Talentum Alapítvány küldetése a dél-alföldi régióban tevékenykedő önkéntesek és nonprofit szervezetek munkájának segítése képzésekkel, tanácsadással, illetve a Csongrád megyében élőknek biztosított fejlesztő szolgáltatásokkal. Így 2014-ben is értékes, aktív és eseményekben gazdag kínálattal várja a hozzá forduló érdeklődőket.

Köszönjük kollégáink és önkéntes segítőink 2013-as önzetlen munkáját!” – írta a közleményben Balogh Edit, az alapítvány elnöke.

Hírzóna

Megindult a helyezkedés az ellenzéki térfélen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Néhány nappal az önkormányzati választás után mindenki magának tulajdonítja a sikert.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kossuth-díjas költőre emlékeztek a vásárhelyi Emlékpontban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Idén lenne hetvenéves Nagy Gáspár.

Tovább olvasom

Közlekedés

Jogosítványhoz kötnék az elektromos rollerek használatát?

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Használóit gyalogosnak tekintik, miközben egyes rollerek akár óránként 75 kilométeres sebességre képesek.

Tovább olvasom

Aktuál