Januárban még kétszer látható a Rítus

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

ritus01A Szegedi Kortárs Balett előadásában január 10-én és 11-én ismét látható a társulat nagy elismeréssel fogadott bemutatója, a Rítus.

A természetes, a nyers erővel és hittel teli élet mindig helyet követel. Ha kell, eltörölve kifinomultabb, „túlcivilizált” kultúrákat. Majd azok maradékán, romjain új rítusokban építi magát, mígnem maga válik hasonlóvá az általa eltaposott világhoz. A körforgás állandó. Mindig jön újabb generáció, újabb horda. Rítusaik pedig segítik az adott közösség tagjait, hogy kontaktusba léphessenek a hitük lényegét és kultuszuk tárgyát jelentő transzcendens valósággal. Emberi és isteni énünk küzdelme végtelen és feloldhatatlan.

A Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Táncszínház közös, két felvonásos táncjátékban közreműködik Bujdosó Anna, Czár Gergely, Csetényi Vencel, Hajszán Kitti, Hegedűs Tamás, Hortobágyi Brigitta, Horváth M. Gergő, Kiss Róbert, Majer Gábor, Takács Zsófia, és Zsadon Flóra. Az első felvonásban Milan Savic, a másodikban pedig Joseph Haydn – No. 39. Szimfónia csendül fel. A Rítus koreográfusa pedig nem más, mint Juronics Tamás.

Előző sztori

Eltűnt személyt keres a szegedi rendőrség

Default thumbnail
Következő sztori

Nyolc napig vendégeskednek európai fiatalok Bordányban

Legutóbbi hasonló cikkek