//

Illegális migránsokra bukkantak a cigicsempészeknél

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

cigarettacsepeszA NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói és pénzügyőrei Ruzsán csaptak le a cigicsempész hálózatra. Az elkövetők cigarettabiznisz mellett feltehetően embercsempészettel is foglalkoztak.

Egy ruzsai csarnokban razziáztak a pénzügyi nyomozók és a pénzügyőrök. A helyszínre érkezve egy magyar adójegy nélküli cigarettával megrakott teherautót találtak. Az ellenőrzést a csarnokban folytatták, ahol egy osztrák teherautóra és három szerb utánfutóra bukkantak. Az elkövetők a járművekben különböző üregeket, rejtett tárolókat alakítottak ki, amelyek nagy része szállításra várt, feltöltött áruval. A pénzügyi nyomozók rajtaütésekor még látszódott a friss ragasztás nyoma.

A NAV munkatársai a szállításra használt járműveket, és a több mint 85 ezer doboz, 90 millió forintot meghaladó értékű magyar adójegy nélküli cigarettát lefoglalták.

A csarnok a cigarettán kívül 2 török és 8 szír állampolgárt is rejtett. A külföldi állampolgárok útlevelet nem tudtak felmutatni, így őket átadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Mórahalmi Határrendészeti Kirendeltségének.

A NAV pénzügyi nyomozói különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatnak nyomozást.

Default thumbnail
Előző sztori

Két autó csúszott árokba, egy melléképület kigyulladt csütörtökön

Következő sztori

SZerinTEd? - Papp Anita válaszol

Legutóbbi hasonló cikkek