Közélet

Hófúvás miatt első fokú figyelmeztetést adtak ki Csongrádra is

Hófúvás miatt első fokú figyelmeztetést adtak ki Csongrádra is

2014. január 23., csütörtök
Hófúvás miatt első fokú figyelmeztetést adtak ki Csongrádra is
havazas_zala02_mti_vgy

A várható jelentős mennyiségű hó, hófúvás, illetve ónos eső miatt több megyére adott ki első- vagy másodfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat.

Péntekre virradóra délnyugat felől kiterjedt csapadékrendszer éri el az országot - írták. Az északkeleti megyéket leszámítva sokfelé várható csapadék: a kezdeti esőt, a déli megyékben az ónos esőt egyre inkább havazás váltja fel. Nagyjából a Sopron-Budapest-Debrecen vonaltól délre alakul ki jelentős hótakaró. Az említett területen péntek éjfélig általában 2-10 centiméter, délen, délnyugaton 10-20 centiméter, Zala és Somogy megyében 20-25 centiméter friss hóra van kilátás. A megerősödő északkeleti szél a hóval borított tájakon hófúvást okoz, amely délnyugaton magas hótorlaszok kialakulásához vezethet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a havazás miatt narancssárga vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki Somogy és Zala megyére. Ezeken a területeken 24 óra alatt 20 centiméternél is több friss hó hullhat. Emellett ugyancsak jelentős mennyiségű - 24 óra alatt több mint 10 centiméter - hóra kell készülni Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Tolna, Vas és Veszprém megyében, ezért ezekre a területekre citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. A hófúvás miatt Baranya, Somogy és Zala megyére másod-, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Tolna, Vas és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki - a friss hóval borított területeken ugyanis a viharos szél hótorlaszokat is emelhet. Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Tolna megyére az ónos eső miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.