Hátország: elkezdték a felkészülést a Szeged 2011 fiataljai

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

labdarugas_01_mjÚj edző mutatkozott be a Szeged 2011 utánpótlásánál, Vágó Mihály vette át az U17-et.

“Január 14-én, kedden felbolydult méhkashoz hasonlított az egykori Szegedi Dózsa Hunyadi téri pályája, amikor beléptem az ajtón. A két technikai vezető, Ivány Tamás és Csomor Péter mellett az U21-esek edzője, Gonda László, továbbá az U15-ösök trénere, az egykori kiváló NB II-es jobbhátvéd, Laczkó János fogadott, és mellettük több tucatnyi fiatal igyekezett az év legelső edzésére. De az U17-eseknél új edzőt is köszönthettünk…” – írja honlapján a Szeged 2011 utánpótlásáról a szegedi futball krónikása, Vitos György.

Az őszi idény értékelőjét az U21-nél Gonda Lászlóval, az U17-nél még Lóczi Istvánnal együtt készítették el.

Az idén a négy kiemelt korosztályos csapat közül az állandóságot továbbra is Gonda László, valamint Laczkó János és Pigniczki Zoltán (U14) képviseli, míg az új arcot a Tisza Volán SC egykori kiváló utánpótlás edzője, Vágó Mihály jelentette! A zsúfolásig telt öltözőben Ivány Tamás mutatta be a szimpatikus trénert az U17-es csapatnak, s ahogy Gonda Lászlóékkal együtt hallgatták Vágó Mihály székfoglalóját, egy nagy formátumú és ezer fokkal égő, a fiatalok nyelvén nagyon értő edzői portré rajzolódott ki.

“A teljesség igénye nélkül mondhatom, hogy öröm volt olyan motivált, technikailag jól képzett játékosokkal foglalkoznom korábban, mint Völgyi Dániel, Szélpál Tamás és Végh Ariel. Ennek a kemény munkának meg is lett az eredménye, hiszen tavaly múlt egy évtizede, hogy 2003 júniusában az U15-ös csapattal megszereztük az első helyet, de az igazi hozadéka ennek a következetes munkának az volt, hogy több játékos is magas szinten folytatta és folytatja jelenleg is a pályafutását! Ezután a Rendőr TE-nél, majd a mezőkovácsházi felnőtt csapatnál, később pedig a medgyesegyházi és az orosházi utánpótlásnál is dolgoztam. Majd visszatérve a Tisza Volánhoz, az 1999-ben született gyermekek csoportját kaptam meg, akikkel szintén dobogós helyen végeztünk.

Végezetül, de nem utolsósorban edzői ars poeticámról szeretnék néhány szót ejteni… Edzői hitvallásom, hogy a játékost az életkori sajátosságok figyelembe vételével sokoldalúan kell felépíteni, felkészíteni. Ősszel már láttam a Szeged 2011 U17-eseinek egy-egy meccsét és nyugodtan mondhatom, nagyon sok tehetség szerepel ebben a csapatban! De kőkemény két hónapos felkészülést ígérek, mert a tehetséget kizárólag következetes munkával lehet igazán kibontakoztatni… Nyolc edzőmérkőzést is tervezünk és a felkészülés során törekedni fogunk a mentális, technikai, taktikai és fizikai képességek helyes arányának továbbfejlesztéséről! A kiemelkedő tehetségeknek pedig lehetőséget kell adni a magasabb szintű feladatok megoldására!” – zárta nyilatkozatát Vágó Mihály.

Az első edzőmérkőzést az U17-esek Orosházán játsszák január 18-án, szombaton (itt az ősszel másodosztályú bajnokin 4-4-re mérkőztek, illetve március 8-án is velük kezdenek itthon), míg a Gonda László által vezetett U21-esek ezúttal is Kisteleken vesznek részt egy teremtornán.

Előző sztori

Nyomdaipari üzem létrehozása a Pontos Idő 2000 Kft.-nél

Következő sztori

Többségében fiatal gazdák nyertek eddig a vásárhelyi földbérleti pályázaton