Közélet

Háromnapos programmal ünnepelték a Magyar Kultúra Napját

Háromnapos programmal ünnepelték a Magyar Kultúra Napját

2014. január 23., csütörtök
Háromnapos programmal ünnepelték a Magyar Kultúra Napját
morahalom_01

Kisiskolások önfeledt zsivaja kísérte a Homokháti Iskolaszövetség január 20-tól 22-ig tartó összművészeti rendezvényét, melynek során számos művészeti ág képviseletében, tehetséges gyerekek adhattak számot különleges adottságaik felől az Aranyszöm Rendezvényházban.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából megrendezett program a Nemzeti Együttműködési Alap egyik pályázata nyomán valósulhatott meg. A résztvevők lelkesen fogadták az eseményt, hiszen az elmúlt évek alkalmával nem nyílt lehetőség olyan megmérettetésre, ahol a gyermekek nagyobb közönség előtt mutathatták meg a bennük rejlő tehetség különböző formáit. A szervezők illetve résztvevők egyaránt hangsúlyozták a rendezvény fontosságát. A művészetek fontos szerepet játszanak a gyerekek fejlődésében, még akkor is, ha nem mindenki marad művészi pályán. Az esemény zsűrijét helyi pedagógus alkották, akik a művészi szakma jeles képviselőinek számító külsős tagokkal egészültek ki. A díjazottak vásárlási utalványokat kaptak az egyes művészeti kategóriáknak megfelelően, így a jutalmak közt szerepelt könyvutalvány, emellett papír- és festékutalványok is kerültek a borítékokba. A Homokháti Iskolaszövetség elnöke,

Gyuris Péterné

szerint színvonalas rendezvénysorozaton vannak túl, illetve bíznak benne, hogy hagyományt teremthetnek az idei kezdeményezés által.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.