//

Hangstúdiót építettek Szegeden a vajdasági fiatalok + FOTÓK, HANG

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

studio04_gsA zene iránti szenvedélyüktől hajtva három vajdasági származású fiatal önerőből rendezett be egy hangstúdiót Szegeden. Céljuk, hogy baráti légkörben, mégis profi munkával biztosítsanak felvételi lehetőséget helyi bandák számára. Dzsesszt, metált és szimfonikus koncertet is rögzítettek, újabban reklámspotokkal foglalkoznak a lelkes hangmérnökök.

Míg sokan este hat órakor hazafelé igyekeznek, az Our Sound Recording Studio munkatársai még ekkor ülnek a keverőpult elé. Divéki Zsolt, Szabó Szebasztián és Sóti Norbert a Budapesti úton bérelt irodájukat alakították ki profi hangstúdióvá, saját tőkéből gazdálkodva. Több millió forintos beruházással egyesével vásárolták meg a bútorokat és a hangtechnikát, maguk alakították ki a feljátszóhelyiség hangszigetelését is. Céljuk, hogy a Csongrád megyei és vajdasági zenekarok számára a budapesti hangstúdiók színvonalát biztosítsák itt vidéken – mindezt közvetlen hangnemben, a zene és a munka iránti rajongással.

A három zentai származású, Szegeden élő fiatal évek óta zenével foglalkozik: Norbert a vajdasági No Limit rádiónál dolgozott, Szebasztián pedig több zenekarral is játszott együtt, a hangtechnikát pedig országos ismertségű szakemberektől (a többek között Majkával is együtt dolgozó Gresicki Tamás, Lakatos Gábor és Marjan Mijić) tanulhatta el. “Tizenéves korunk óta zenélünk, így jól tudjuk, hogy milyen nehéz egy amatőr bandának megfelelő árú és színvonalú hangstúdiót biztosítani. Tavaly a Rongy Kocsmában tartott tehetségkutatón is rengeteg tehetséges zenésszel találkoztunk, akik számára az első lépéseket a legnehezebb megtenni. Ebben szeretnénk nekik segíteni” – mutatta be munkájukat Szabó Szebasztián. Íratlan szabálykönyvük piros betűs bejegyzése, hogy az ügyféllel jó hangulatban, baráti légkörben folyjon a munka – ehhez a kényelmesen berendezett stúdió és a sztorizgatós munkavégzés mellett egy feles pálinka is hozzájárul.

no images were found

Több mint két hónapnyi munka után nemrég fejezte be a stúdió a vásárhelyi T-34 zenekar nagylemezét, de EP-k (Extended play, magyarul kislemez), egyetlen dal, vagy csak hangsávok rögzítésével is foglalkoznak. Körülbelül harminc zenekarral tartanak állandó kapcsolatot, megfordult már náluk a Critical Silence, a Heavenhike (Dancefloor című nótájuk az alább link alatt) a Handout (Swamp Of Sorrow című daluk ITT) a Kelda Acoustic, a Real Deal zenekar, valamint Tóth Jonathan is felénekelte egyik dalát. A komolyzene vizeire evezve Hohl Zsuzsanna csellóművész és a Szegedi Szimfonikusok előadását is rögzítették a technikusok, ide kattintva hallgatható meg. Hetente negyven-ötven óra munkájuk van a stúdióban, melyet gyakran alvóidejükből csípnek le, azonban ennek ellenére is újabb feladatokon törik a fejüket. Újonnan reklámspotokat is gyártanak, munkájukat az egyik szegedi rádióban is rendszeresen hallhatjuk.

no images were found

Előző sztori

Vízilabda: vizsgák és betegségek közepette készülnek a szegedi lányok + FOTÓK

Következő sztori

Ha kampány, akkor móka és kacagás – a mémfőzdék legjava + FOTÓK, VIDEÓ

Legutóbbi hasonló cikkek