Hamupipőke – Ma este előkerül a magassarkú + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

hamupipoke56_gsMa este mutatják be a szegedi kisszínházban Rossini Hamupipőkéjét Toronykőy Attila rendezésében. Böngésszen képriportunkban, milyen is lesz a magyar nyelvű vígopera!

Egészen újszerű köntösben találkozhatnak a színházrajongók Rossini Anglinájával vagy ismertebb nevén Hamupipőkével a ma este debütáló két felvonásos operában. Akik mára váltottak jegyet Kálnay Zsófiát láthatják a fiatal álmodozó szerepében, akit Toronykőy Attila rendező is azzal méltatott, miatta volt érdemes újra elővenni a darabot. A Simándy-énekversenyen figyelt fel Gyüdi Sándor főigazgató a kettős szereposztás másik énekesnőjére, Kertész Mónikára, aki szombaton mutatkozik be először Hamupipőkeként.

A Grimm testvérek változatában a bálban ismeretlenül felbukkanó gyönyörű lány aranycipellőjét, Perrault története szerint pedig üveglábbelijét hagyja el sietségében a kastély lépcsőjén. Rossini a topánt karkötőre cserélte, mégpedig egy városi legenda szerint azért, mert az énekesnőnek nem túl mutatós, óriási lábfeje volt. Toronykőy feldolgozásában viszont ismét előkerül az egyedi, kecses lábra passzoló csodamagassarkú.

Tekintse meg képriportunkat a kisszínházból!

no images were found

Előző sztori

Elhunyt a II. világháború legkitartóbb katonája

Következő sztori

Akár 400 új munkahelyet is teremthetnek a megyei vállalkozások idén + FOTÓK