Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Futsal: UTC-bravúrgyőzelem Dunakeszin

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

utc_dunakeszi03_gs (1)Fordulatos mérkőzésen, szervezett játékkal, s egyik kulcsemberének korai elvesztése ellenére is sikerült borítania a papírformát az UTC-nek Dunakeszin.

A cikk megjelenését a GS-VILL 94 Kft. támogatta.

Bár az előzetes esélyek az idén igencsak botladozó Kertész utcaiak ellen szóltak a tabella 4. helyezettjének otthonában, s az ősszel Szegeden 7-7-re végződő parázs meccs is azt sugallta, hogy aligha teremhet babér az UTC-nek a hazai környezetben csak a Berettyóújfalutól kikapó Dunakeszi otthonában, a Brinszky-legények egyáltalán nem illetődtek meg a hazaiaktól. Fülöp Tibor révén hamar vezetést is szerzett a csapat, ám Safar gyors egyenlítése után Horváth Norbert révén a félidő közepén fordítani tudott a Hegyesi Zsolt vitatható kiállítását követően emberelőnybe kerülő Kinizsi, ám a találkozón végig nagyon agilis Dürgő Péter a szünet előtt egalizálni tudott (2-2). A második félidőben sem roppant össze a fekete-fehér gárda, jóllehet gyorsan ismét vezetéshez jutott Kun Gábor lövése, és Berndt Dániel szerencsétlen mozdulata nyomán a hazai alakulat, ám az újszegediek nyáron igazolt játékosa másodpercekkel később parádés összjáték után egyenlített (3-3). Innentől aztán lassan fölébe kerekedett erőben és fejben a vendégcsapat a hazaianak. Tetszetős akciók, remekbe szabott távoli lövésekkel tették próbára a mieink a Keszi kapusát, aki azonban derekasan állta a sarat. A félidő közepén aztán az UTC nyomás gólokká érett: előbb Dürgő kipattanóját értékesítette az ifjú tehetség, Szentes-Bíró Tamás, majd pár percre rá ismét Dürgő előkészítése után Fülöp ismételte saját kipattanóját a kapuba. A hajrában a kapusa levitelével létszámfölényes játékra váltó Dunakeszi ugyan fel tudott zárkózni egy gólra, ám a folytatni kényszerült a hazárdjátékot, amit végül Puskás Csaba “torolt meg” egy egész pályás, üres kapus találattal, eldöntve a találkozót az utolsó percre. Az UTC így 6-4-es megérdemelt győzelmet aratott vendégségben, s e bravúr begyűjtésével életben tartja matematikai esélyeit a felsőházi rájátszásba kerülésre.

Férfi futsal NB I 17. forduló:

Dunakeszi Kinizsi FK – UTC Futsal Team 4-6 (2-2)
Dunakeszi, Radnóti-gimnázium, 500 néző. Vezette: Solymosi András, Moldván István (Richter Miklós).
Dunakeszi: Tóth Gy. – Temesi, Csopaki, Kun, Bita. Csere: Safar, Hacker, Kovács I., Horváth N., Horváth Sz., Fehér. Vezetőedző: Fehér Zsolt.
UTC: Tombácz – Puskás, Fülöp, Dürgő, Hegyesi. Csere: Bullás, Lázár, Balogh Á., Bilics, Ondrejó, Berndt, Szentes-Bíró, Béry (kapus). Vezetőedző: Brinszky Adrián.
Gól: Safar (5′), Horváth N. (11′), Berndt (22′ – öngól), Bita (37′), ill. Fülöp (2′, 32′), Dürgő (19′), Berndt (23′), Szentes-Bíró (29′), Puskás (39′).
Kiállítás: Hegyesi (10′).

Brinszky Adrián: “A csapat extrém teljesítményt nyújtott! Ezzel a bravúros győzelemmel életben tartottuk a play-off reményeinket. Jövő héten újabb rangadó vár ránk a tavaszt jó pozícióból kezdő MAFC ellen, bízom benne, hogy Hegyesi Zsolt eltiltása ellenére is fel tudjuk venni a versenyt az ellenféllel, és sikerül megtartani pozíciónkat, ami egy erőn felüli szereplést jelentene.”

Online közvetítésünk:

40′ Továbbra is támad a Dunakeszi, de ezt már nem lehet elveszíteni! Újabb labdaszerzés, de nem sikerül a lövés. Megy az óra. Próbálkozik a Dunakeszi, levágódik a lövés. Még Ondrejó az utolsó 2 másodpercben rátekeri messziről, mellé, de kit érdekel! Megvan a bravúr!

39′ GÓÓÓL! 4-6! Puskás csen el egy labdát egész pályás, üres kapus gól! 4-6! Meg kell nyerni!

38′ Nagyon nyomnak a hazaiak.

37′ GÓÓÓL… 4-5. Járatják a labdát a vendégek, egyszer elhibázzák, újabb járatás után beveri Bita közelről, 4-5.

36′ Létszámfölényben nyom a Keszi, rossz lövés, Tombi fogja, kapura lőne, de zavarják.

35′ 4-1 a faultok aránya ide. Bilics rúg kapura kiszorítva, mellé. Aztán Tombácz véd nagyot!

34′ Lehozza a kapusát a Dunakeszi, 5 a 4 ellen támadnak a hazaiak. Két lövés egy ás után, elkerülik a kaput.

33′ Kun passzol le egy szabadrúgást, Csopaki ott van a kapu előtt, két méterről lő, Tombácz elképesztő bravúrral véd!

31′ GÓÓÓL!!! 3-5! Dürgő felemeli a labdát hét méterre a kaputól, Fülöp érkezik, nagyot lő, véd Tóth, de a kipattanót a kapus hasa alatt tudja ismételni Fülöp Tibor! 3-5!

30′ Ondrejó nagy lövése pattan vissza, egy védőről megy ki végül a kapu mellett. Aztán Balogh Ádám remek labdája kerül Lázár elé nagy helyzetben, ez is kimarad!

29′ GÓÓÓL!!! 3-4! Felhozza a labdát az UTC, Dürgő lő, véd a kapus, a kipattanót Szentes-Bíró küldi vissza a ketrecbe! 3-4!

28′ Továbbra is mezőnyjáték.

26′ Ondrejó veszélyeztet, nincs azonban gól.

25′ Mezőnyben zajlik a játék, megint kicsit pihennek a felek. A faultok terén most jobban állunk, egy szegedit fújtak be a sporik a félidő elején.

24′ Dürgő nagy lövése megy mellé.

23′ GÓÓÓL!!! 3-3! Tombácz rúgja fel a labdát, miután a középkezdést követően megkaparintja, Bullás fejel át a hosszúra a kilencesről, érkezik Berndt, aki laposan a kapus alatt a hálóba lő! 3-3!

22′ GÓÓÓL… 3-2. Kun kiszorított helyzetből 8-10 méterről lő, Berndt lába között megy el a laszti, beleér a szegedi, becsapja Tombáczot, 3-2.

21′ A Dunakeszi kezdi a második félidőt.

SZÜNET!

20′ Még Temesinek van egy helyzete, de Tombácz véd!

19′ GÓÓÓL!!! 2-2! Dürgő Ondrejóval játszik össze, majd elviszi a védő mellett a hatoson belül, átlöbböl aztán a kapus lába felett, 2-2! Egyenlít az UTC!

17′ Kun lövését védi Tombácz. Közben kigyűlik az öt fault a Szegednél.

16′ Bilics nagy lövése, belevetődik az egyik védő. Pillanatokal későbbb Bilics ismét tüzel, nem irigyeljük, akit eltalál.

15′ Dürgő labdát veszít, 2 a 2 ellen vezetik a támadást a hazaiak, Horváth Norbert lő, Tombácz véd.

14′ Többet birtokolja a labdát az UTC, de nincs komolyabb helyzet egyik oldalon sem. 4-2 a faultarány a mieink “javára”.

13′ Kicsit visszább vesznek a felek most, mezőnyben terelgetik a lasztit a csapatok.

12′ A faultokat is kapja sorra az UTC, már háromnál járnak a szegediek, a hazaiak ellen még nem fújt a spori…

11′ GÓÓÓL… 2-1. Nem tudja kivédekezni az emberhátrányt az UTC: a labdajáratás végén egyedül marad Horváth Norbert Tombáczcal szemben a kapu előtt, nem is hibázza el, 2-1.

10′ KIÁLLÍTÁS! Hegyesi labdát veszít 9-10 méternél, aztán faultol, és kiállítás? Solymosi játékvezető kiküldi a rongylábú szegedit… A szabadrúgás levágódik.

9′ Hegyesinek adott felpassz után Ballack sarokkal adja vissza a lasztit Dürgőnek, aki nagy felső lécet lő!

7′ 2 az 1 ellen támadnak a hazaiak, lövés, Tombácz véd!

6′ Ondrejó megy el a szélen, Berndt a háta mögül sarokkal húz kapura, de bravúrral véd a kapus.

5′ GÓÓÓL… 1-1. Safar Szentes-Bíró mellett csinál meg egy cselt, nagy erővel a kapuba lő Tombi felett, 1-1.

4′ Az ellentámadásból Dürgő spiccel, külsővel lő, alig mellé. Horváth Szabolcs ütközik Bullással, rosszul esik a hazai játékos, ápolás.

3′ Safar lő éles szögből, oldalháló! Temesinek löbbölnek a hatoshoz, de Tombácz jól jön ki, nem tudják átemelni.

2′ GÓÓÓL! 0-1! Két gyors támadás után két UTC-szöglet. A másodiknál Fülöp marad a hosszún, háttal a kapunak fordulásból külsővel a hálóba passzol! 0-1!

1′ Az UTC kezdi a meccset!

18.55: Túl a bemutatásokon. Hamarosan kezdünk! A kezdőrúgást az egyik hazai utánpótlás-futsalos végzi el, születésnapja alkalmából. Gratulálunk!

18.50: A mieink tiszta feketében lassan túl vannak a melegítésen. A helyi pompomlányok szórakoztatták a nagyjából 4-500 nézőt, meg a játékosokat is.

18.45: Köszöntjük Olvasóinkat, rövidesen kezdődik az UTC bajnoki mérkőzése a Dunakeszi ellen.

Kezdés: 19 óra!

Beharangozónk itt olvasható!

Tovább olvasom

Sport

Továbbra is nyeretlen a Szeged-Csanád GA

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Szentlőrinccel a Merkantil Bank Liga 3. fordulójában.

Tovább olvasom

Hírzóna

Győzelemmel zárta menetelését a kupában a szegedi vízilabdacsapat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Harmadik helyen végzett az alsóházban.

Tovább olvasom

Hírzóna

Mindkét meccsét megnyerte a szegedi pólócsapat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Szabó Zoltán együttese továbbra is markáns arcát mutatja a sorozatban.

Tovább olvasom

Aktuál