Gyöngyszem lett a nevesincs terecske a szegedi evangélikus templomnál

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

terfelujitas01_gsA szegedi evangélikus templom előtt tér felújítási munkálatai a célszalag elé érkeztek, a terület 11 millió forintból kapott új ruhát. A beruházás 2013 decemberében kezdődött.

Az evangelikus.hu hasábjain arról ír, hogy a szegedi evangélikus templom előtti tér korábban eléggé elhanyagolt, szemetes volt. A zöld rész elgazosodott, gondozatlan volt, a régi kőkockák részben kifordultak helyükről, részben erősen töredezettek voltak. A terecske magán viselte a gazdátlanság és az elhanyagoltság minden jegyét, és ez így nem volt méltó egy szép város evangélikus templomához. Azért sem, mert éppen 2013. évében sikerült igazolni az Evangélikus Országos Levéltár és a helyi gyülekezeti dokumentumtár alapos kutatásával, hogy ezt az épületegyüttest (templom, parókia, gyülekezeti ház) a híres építészprofesszor, Schulek Frigyes tervezte. Felmerült az igény arra is, hogy a Tisza Lajos körút és a Kazinczy utca határolta terület hivatalosan is térré válhasson.

A felújítást a körzet képviselője, Haág Zalán (Fidesz-KDNP) kezdeményezte, aki lakossági kérésre képviselői indítványt nyújtott be a terület rehabilitációjára, amit támogatott a testület. A Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. munkatársai végezték a munkák jelentős részét. A területet 220 négyzetméter klinkertégla-burkolattal, 120 négyzetméter kiemelt ágyású díszkerttel, valamint vörösfenyő burkolatú padokkal és kerékpártámaszokkal láttál el.

Előző sztori

Egy "homoki" monostor kincsei Szegeden + FOTÓK

Következő sztori

Jimmy Hendrix gitárjátéka adta a himnusz esszenciáját + VIDEÓK

Legutóbbi hasonló cikkek