Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Hírzóna

Borosüveggel ütötte az orvost – nem született ítélet

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szakértők meghallgatásával februárban folytatódik a Szegedi Ítélőtáblán annak a férfinak az ügye, aki a vád szerint borosüveggel vert egy sebészt, ezzel maradandó fogyatékosságot okozva az orvos kezében.

A Szegedi Törvényszék első fokon 4 év börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte a hódmezővásárhelyi B. Andrást, életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondva ki őt bűnösnek. A vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, míg az ügyész súlyosbítást kért.

Hegedűs István tanácsvezető bíró február 18-ára halasztotta el a tárgyalást, mely a négy orvosszakértő, illetve a látleletet kiállító orvos meghallgatásával folytatódik. „A négy szekértőnél van egy apró probléma, nem tisztázta a bíróság az érdekeltségüket, nem nyilatkoztatták őket arról, hogy elfogultak-e az ügyben” – közölte Hegedűs.

A vádlott 2010 decemberében portásként dolgozott a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinika Központ Sebészeti Klinikáján. A klinika dolgozói december elsején tartották szokásos évzáró rendezvényüket a Pick Klubban. A vádlott feladata ezen a rendezvényen videofelvétel készítése is volt. A vádlott az esten annyi alkoholt fogyasztott, hogy közepes fokú alkoholos befolyásoltság állapotába került, videokészítés közbeni magatartását többen is nehezményezték, és egy kollégájával, L. Lászlóval összetűzésbe keveredett. Ekkor a vádlottat L. László megütötte, a vádlott 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A rendezvényen részt vett H. Tamás sértett, a sebészeti klinika főorvosa is, aki amikor távozni akart a rendezvényről, a klub elé taxit hívatott. Miközben az utcán várakozott, megjelent a vádlott, és az eljárás során pontosan meg nem állapítható okból a kezében lévő borosüveggel több alkalommal hátulról megütötte a sértettet, aki a földre került, és a vádlott a földön fekvő sértettet tovább bántalmazta. A sértett védekezni próbált, az ütések egy részét a kezével kivédte, de a többi ütés a fejét érte. A bántalmazás következtében H. Tamás több ujja eltört, és koponyaűri sérüléseket szenvedett, ami közvetlen életveszélyes állapotot idézett elő. A sértett 10 hét alatt gyógyult fel sérüléseiből, de kezében maradandó fogyatékosság alakult ki, emellett szorongászavar, neurotikus állapot is fellépett.

Az ítélőtáblán a vádlott védője, Hamvas Ödön elmondta, a nyomozóhatóság hibákat követett el, nem kerestek anyagmaradványokat és például DNS-t sem a vádlotton, továbbá orvosi ellátásban sem részesült egyből. A vádlott elmondta, három és fél deciliter bort fogyasztott el a vacsorához, amit az eljárás során sem tagadott, de több alkoholt nem ivott. B. András hozzátette, az általa készített videófelvétel vizsgálatakor is kiderült, hogy egy alkalommal 10 percig nem forgott a kamera, akkor az akkumulátort töltötte, s kijelentette, nem mulatni ment a rendezvényre, másnap dolgozni akart. A teremben megütötték, elájult, s arra nem emlékszik, hogy mi történt az utcán, így arra sem, hogy H. Tamást bántalmazta-e.

Baleset

Egy erkély okozott problémát Vásárhelyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A járókelőket veszélyeztette a kopolit üveg.

Tovább olvasom

Hírzóna

Újdonságokkal indulnak újra a látványetetések a Szegedi Vadasparkban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Számos dekorációs festéssel tették szebbé a park területét.

Tovább olvasom

Hírzóna

Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Fidesz szerint aki mást mond, az hazudik.

Tovább olvasom

Aktuál