Közélet

Bérpótlékot kapnak a szociális területen dolgozók

Bérpótlékot kapnak a szociális területen dolgozók

2014. január 31., péntek
Bérpótlékot kapnak a szociális területen dolgozók

Ágazati bérpótlékban részesülnek a szociális ágazatban dolgozók. Ennek köszönhetően 5,4 – 11,4 százalékkal növekedhet az ágazatban dolgozók bruttó bére - olvasható a Fidesz honlapján.

Havi bruttó bérük 6.000 – 17.200 Ft közötti összeggel emelkedik, a munkában eltöltött évektől és az iskolai végzettségtől függően. A Kormány összesen 11,8 milliárd forint többletforrást biztosít erre a célra 2014-ben. Megemelt bérüket első alkalommal 2014 márciusában kapják kézhez – 2014. januárig visszamenőleg. Azok az ágazatban dolgozó szakemberek, akik pedagógus munkakörben vagy 2014. január 1-től gyermekvédelmi gyámi munkakörben tevékenykednek – de korábban pedagógusi munkakörben dolgoztak –, a pedagógusokra vonatkozó juttatásban részesülnek. A nevelőszülők pedig az idei évben megvalósított foglalkoztatási jogviszony alapján kerülnek díjazásra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.