Kultúra

A hatodik Mamma Mia! előadást is meghirdették

A hatodik Mamma Mia! előadást is meghirdették

2014. január 7., kedd
A hatodik Mamma Mia! előadást is meghirdették
szabadteri_sajttaj_gs

"Ne hagyd ABBA!" - a szabadtéri játékok szlogenje is a non-replica musical óriási közönségérdeklődést tükrözi; hat előadást kellett hirdetni.

Eddig soha nem látott jegyértékesítésről számolt be a keddi sajtótájékoztatón

Herczeg Tamás

igazgató és

Harangozó Gyula

művészeti igazgató. A jövő nyári szezon iránti érdeklődés komoly lépésekre késztette a menedzsmentet: "A jegyeladást október 26-án nyitottuk meg, mostanáig az időarányos jegyeladásunk túlszárnyalta a 2010-es szezon mutatóit, mintegy 50 százalékkal emelkedett az akkori értékesítésekhez képest. Ez a Mamma Mia! musicalnek köszönhető, amelyből mostanáig öt előadást hirdettünk meg és minden jegyünk elkelt. Elhatároztuk, meghirdetünk egy hatodik előadást is" - foglalta össze a művészeti igazgató.

harczeg_tamas01_gs

Hogy plusz előadási napot kellejen hirdetni, még sosem fordult elő a szabadtéri életében ilyen korán. A Madách Színházzal közös produkciót augusztus 15-én mutatják be először a világon "non-replica" formában, vagyis az ősbemutatótól eltérő koncepcióban,

Szirtes Tamás

rendezésében. Az előkészületek gőzerővel folynak a fővárosban, mint megtudtuk, több száz jelentkezőt hallgattak meg a castingokon, így hamarosan a próbák is elkezdődhetnek. Idén 55 éve, hogy a második világháború miatti kényszerszünet után újra elindult Szegeden a szabadtéri színjátszás. Az évforduló alkalmából tudományos konferenciával emlékeznek meg a színház világnapján, március 27-én. A két napos konferencián megelevenedik a várossal szimbiózisban élő szabadtéri történelme és jelene, a városra gyakorolt kulturális hatása, valamint a Szegedi Tudományegyetemről, a Miskolci Egyetemről, és a Színművészeti Egyetemről érkező előadók rávilágítanak arra is, milyen negatív hatásait érzékelheti a színház az aktuális dóm-rekonstrukciónak. A Reök-palota izgalmas programokkal készül februárban Shakespeare születésének 450. évfordulója alkalmából: Shakespeare-hetet tartanak. Február 13-án a W.H. zenekar kortárs formában eleveníti meg az angol drámaíró szonettjeit. A

Sena Dagadu

énekesnővel színre lépő csapat Akkezdet Phiait,

Závada Pétert

,

Süveg Márkot

és a hazai hip-hop, valamint slam poetry képviselőivel adják elő a műveket. Ugyancsak ebben a hónapban, 28-án a Thália Színház és a Füge Produkció közös, a Láthatóságiak - Kis Szentivánéji Zene című darabját láthatják az érdeklődők a REÖK-ben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.