A Facebookon kérnek kanyarodósávot a Sziksósfürdőn élők

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sziksos01A Sziksósfürdőn élők nevében tett közzé a Facebookon bejegyzést egy szegedi hölgy, melyben lekanyarodó sávért gyűjt aláírásokat – több baleset is volt már a szakaszon.

„Szeged-Sziksósfürdőre lekanyarodósávot kérünk!” címen tett közzé egy aláírás-gyűjtési kezdeményezést Ujházi Katalin a közösségi portálon.

A buszmegállót is „kiütik” az autók

„Én jó magam is itt lakom Sziksósfürdőn, és nap mint nap több alkalommal is tapasztalom, hogy nagyon veszélyes lekanyarodni Sziksósfürdőre főként a nyári időszakokban, mivel ilyenkor a fák lombjai beláthatatlanná teszik a biztonságos lekanyarodást. Volt itt már baleset, nem is egy. Még nincs egy hónapja sem, hogy épp az árokban találtam egy autóst, akinek a segítségére szaladtam, de hála Istennek semmi baja nem történt, viszont megjegyezte, ő már 1974 óta vezet de még így nem járt! Legutóbb pedig két hete történt újabb baleset. A kanyarban lévő buszmegállót is évente legalább kétszer kiütik az autók, miért várjuk meg, hogy az ott várakozó emberekbe is beleszaladjon egy? Olyan lekanyarodósávot szeretnénk Széksósi útról a Vereshomok útra, mint amilyet Subasa is kapott” – mondta el a SZEGEDma.hu-nak Ujházi Katalin, aki egy oldalt is létrehozott, ahol egy petíció aláírására kéri az érintetteket az ügyben, eddig már közel 100 szignó érkezett.

sziksos02
A hölgy elmondta azt is, hogy az aláírásokkal a petíciót átadja majd a körzet képviselőjének, Kosik Dénesnek (Fidesz-KDNP), hogy segítsen az itt lakók problémáján. Felkerestük az önkormányzati képviselőt, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy foglalkozni fog a problémával. Azt kéri a hölgytől, hogy a következő fogadóóráján (minden hónap második csütörtökén 16.30-tól), februárban keresse meg személyesen a polgármesteri hivatal dorozsmai kirendeltségén (Kiskundorozsma, Negyvennyolcas út 12.), ott egyeztetni fognak, a képviselő összeírja a kéréseket, majd készít belőle egy beadványt, amit a szegedi önkormányzat illetékes irodájának juttat el, hogy tájékoztatást kérjen a megoldási lehetőségekről. Ez jelen esetben a városüzemeltetési iroda lehet.

Default thumbnail
Előző sztori

Egy hónap alatt százezren nézték meg a Coming out-ot

Default thumbnail
Következő sztori

Atlétika: újabb sikeres esztendő után borúsabb jövő a Titán TC-nél

Legutóbbi hasonló cikkek

Az országutak vándorai Dorozsmán

A hatalmas gépördögök szerelmesei számos program között válogathattak a hétvégi rendezvényen. Kamionos felvonulás, terepügyességi versenyek mellett…