Közélet

A Facebookon kérnek kanyarodósávot a Sziksósfürdőn élők

A Facebookon kérnek kanyarodósávot a Sziksósfürdőn élők

2014. január 4., szombat
A Facebookon kérnek kanyarodósávot a Sziksósfürdőn élők
sziksos01

A Sziksósfürdőn élők nevében tett közzé a Facebookon bejegyzést egy szegedi hölgy, melyben lekanyarodó sávért gyűjt aláírásokat – több baleset is volt már a szakaszon.

„Szeged-Sziksósfürdőre lekanyarodósávot kérünk!” címen tett közzé egy

aláírás-gyűjtési kezdeményezést

Ujházi Katalin

a közösségi portálon.

A buszmegállót is „kiütik” az autók

„Én jó magam is itt lakom Sziksósfürdőn, és nap mint nap több alkalommal is tapasztalom, hogy nagyon veszélyes lekanyarodni Sziksósfürdőre főként a nyári időszakokban, mivel ilyenkor a fák lombjai beláthatatlanná teszik a biztonságos lekanyarodást. Volt itt már baleset, nem is egy. Még nincs egy hónapja sem, hogy épp az árokban találtam egy autóst, akinek a segítségére szaladtam, de hála Istennek semmi baja nem történt, viszont megjegyezte, ő már 1974 óta vezet de még így nem járt! Legutóbb pedig két hete történt újabb baleset. A kanyarban lévő buszmegállót is évente legalább kétszer kiütik az autók, miért várjuk meg, hogy az ott várakozó emberekbe is beleszaladjon egy? Olyan lekanyarodósávot szeretnénk Széksósi útról a Vereshomok útra, mint amilyet Subasa is kapott” - mondta el a SZEGEDma.hu-nak Ujházi Katalin, aki egy oldalt is létrehozott, ahol egy petíció aláírására kéri az érintetteket az ügyben, eddig már közel 100 szignó érkezett.

sziksos02

A hölgy elmondta azt is, hogy az aláírásokkal a petíciót átadja majd a körzet képviselőjének,

Kosik Dénesnek

(Fidesz-KDNP), hogy segítsen az itt lakók problémáján. Felkerestük az önkormányzati képviselőt, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy foglalkozni fog a problémával. Azt kéri a hölgytől, hogy a következő fogadóóráján (minden hónap második csütörtökén 16.30-tól), februárban keresse meg személyesen a polgármesteri hivatal dorozsmai kirendeltségén (Kiskundorozsma, Negyvennyolcas út 12.), ott egyeztetni fognak, a képviselő összeírja a kéréseket, majd készít belőle egy beadványt, amit a szegedi önkormányzat illetékes irodájának juttat el, hogy tájékoztatást kérjen a megoldási lehetőségekről. Ez jelen esetben a városüzemeltetési iroda lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.