Kultúra

Winkler Gábor a nagyszínházban mutatja be legújabb operettkötetét

Winkler Gábor a nagyszínházban mutatja be legújabb operettkötetét

2013. december 8., vasárnap
Winkler Gábor a nagyszínházban mutatja be legújabb operettkötetét

A Bob herceg című operett premierje előtt, december 13-án Winkler Gábor legújabb kötetét, az Operett-Szubjektív kalauz egy varázslatos világbant mutatja be a nagyszínházban.

A kétkötetes Operett-Szubjektív kalauz egy varázslatos világban című könyv a korábbi operaműveket ismertető stílusban, egy lexikon alaposságával dolgozza fel a műfajt. A könnyebb eligazodás érdekében a szerzők ábécésorrendben követik egymást rövid életrajzi adatokkal a portérfotók mellett, majd a legismertebb operettek részletes bemutatása azonos struktúrát követve: először a lexikális adatok, a szereplők hangfajjal, majd a cselekmény olvasmányos leírása, a kapcsolódó érdekességek, a legismertebb részletek kezdősora, végül a CD-, DVD-hozzáférések felsorolása. A könyv kezelhetőségét számos mutató segíti, mint a névmutató, az operettmutató magyar és eredeti címen, a slágerek kezdősorai. A könyvet – többek között – a Szegedi Nemzeti Színház számos előadás-felvétele is színesíti.

Winkler Gábor

szerző az énekes műfajok szerelmese, bariton hangjával először az énekesi pályára készült, de szülői befolyásra végül változtatott döntésén, s elkötelezte magát az orvosi hivatás mellett; mára az egyik legismertebb diabetológus, valamint belgyógyász főorvos a Szent János Kórház II. belosztályán. Érdeklődésének sokrétűségéről a következőképp nyilatkozik: „Szeretem az operettet, tisztelem és becsülöm előadóit és művelőit, akik e nagyon is nehéz »könnyű« színpadi műfaj darabjait estéről estére sikerre viszik, népszerű vagy kevéssé ismert, netán jó ideje a feledés homályába merült dallamait eljuttatják a nézőhöz-hallgatóhoz. Csodálatom… elsősorban az úgynevezett »klasszikus nagyoperetteké«, a nemritkán operai igényű muzsikáé, a látványos csillogásé, az elegáns táncoké, mind azé, ami több mint másfél évszázada élteti e varázslatos világot.” A könyvbemutatóra december 13-án, 18 órakor kerül sor nagyszínházban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.