Közélet

Célszalag előtt az új stadionépítés Szegeden

Célszalag előtt az új stadionépítés Szegeden

2013. december 18., szerda
Célszalag előtt az új stadionépítés Szegeden
scan04

A pénteki közgyűlésre készülő előterjesztésen az utolsó simításokat végzi a munkabizottság, hamarosan kiírhatják a minden igényt kielégítő, minimum 5000 fős stadionra a pályázatot.

Még a

novemberi közgyűlésen

döntött úgy a testület, hogy az Etelka sorra tervezett stadionépítési pályázattal kapcsolatban egy ötfős bizottságot hoz létre, hogy a decemberi közgyűlésre egy széles körben támogatott és előkészített anyagot nyújtson be. A bizottság tagjai: Gyimesi László (Fidesz-KDNP) tanácsnok, Nógrádi Tibor (Fidesz-KDNP) képvuselő, Szentgyörgyi Pál (MSZP-SZVE) képviselő, Mózes Ervin, Szeged város címzetes főjegyzője, Pacza József, a városi fejlesztéseket irányító Szeged Pólus Kft. ügyvezető igazgatója. A stadionépítési ügyben készülő pályázati kiírás tartalmazza, hogy a város egyharmad tulajdonrészt kapna a felépítményben. A pályázatot előkészítő munkabizottság az utolsó simításokat végzi az előterjesztésen, várhatóan pénteken halaszthatatlan indítványként a bizottsáág képviselő tagjai adják be az anyagot.

stadion01_gs

A szerdai testületi ülés végén elvi egyetértés született abban a lényeges kérdésben, hogy a pályázat határozzon meg egy keretet a beruházás értéke és a tulajdonrészt illetően, ami jelen esetben azt jelentheti, hogy a pályázónak a területen legalább 2 milliárd forintos fejlesztést kell végrehajtania, ami után 15 évig osztott tulajdonként kell üzemeltetnie a létesítményt. A 15 év lejárta után a város egyharmad részt kapna az ingatlanból, így ettől kezdve osztatlan közös tulajdonná válna a stadion. “Örömteli, hogy ilyen közel vannak már az álláspontok, és egy olyan pályázat kiírásáról tudunk dönteni, amely Szeged város vagyonát több milliárd forinttal gyarapíthatja úgy, hogy ez egy fillérjébe sem kerül az önkormányzatnak” – mondta el portálunknak Gyimesi László fejlesztési tanácsnok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.