Közélet

Több megyére másodfokú riasztást adtak ki viharos szél miatt

Több megyére másodfokú riasztást adtak ki viharos szél miatt

2013. december 6., péntek
Több megyére másodfokú riasztást adtak ki viharos szél miatt

További megyékre, valamint a fővárosra is kiterjesztette a korábban viharos szél miatt kiadott másodfokú riasztást a meteorológiai szolgálat péntek délután.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Győr-Moson-Sopron megye mellett már Komárom-Esztergom megyében, valamint Fejér és Pest megye több járásában és Budapesten is narancssárga, vagyis másodfokú riasztás van érvényben. Ezeken a területeken a következő órákban a széllökések óránkénti 90 kilométeresnél erősebbek is lehetnek. Emellett az ország jelentős részén citromsárga, vagyis elsőfokú riasztás van érvényben, ami azt jelenti, hogy azokon a területeken is előfordulhatnak óránkénti 70 kilométeresnél erősebb széllökések. A péntek éjfélig érvényes veszélyjelzés szerint az ország egész területén viharossá fokozódhat a szél. A legerősebb - másodfokú figyelmeztetési szintet elérő - szél Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megyében, továbbá Budapesten várható. A meteorológiai szolgálat azt írta: éjjel is csupán átmenetileg veszít erejéből a szél, majd szombat késő délutántól fokozatosan mérséklődik a légmozgás, de szombaton még a Dunántúl északkeleti részén és Pest megyében előfordulhatnak óránkénti 85-90 kilométeresnél erősebb széllökések.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.