/

Száz tehetséges szegedi egyetemistát támogat az önkormányzat

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20131212_varosi_osztondij_atado_012Immáron tizenötödik alkalommal írta ki városi ösztöndíj pályázatát a szegedi önkormányzat, amelynek keretében 100 kiemelkedő eredményt elérő, 26 éven aluli, legalább másodéves szegedi hallgatónak ítéltek oda tíz hónapon keresztül havi tízezer forintról szóló támogatást. A diákok a városháza dísztermében csütörtök délután tartott díjátadón vehették át okleveleiket.

Az ünnepi eseményen részt vett Kardos János, a Szeged Megyei Jogú Város Humán Közszolgáltatási Iroda Művelődési Osztály irodavezető-helyettese, Badó Attila tehetséggondozásért felelős rektori megbízott, illetve Keresztes Ábel, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat általános alelnöke.

Kardos János beszédében kifejtette, a már 1999 óta működő városi ösztöndíj annak a felismerésnek hivatott jelét adni, hogy Szeged városa az universitas nélkül bizonyára kevesebb lenne. Mint kitért rá, reményeik szerint ez a támogatás segíthet abban, hogy az egyetem legtehetségesebb hallgatói a városban maradjanak és tevékenykedjenek a jövőben.

Badó Attila elmondta, a jelenlévő fiatalok mind azért kapták az elismerést, mert teljesítményükkel rászolgáltak arra. Hozzátette, örömteli, hogy Szeged a magyar felsőoktatási csökkenő anyagi lehetőségei mellett is kitart a Szegedi Tudományegyetem mellett, és reméli, ez a későbbiekben is így marad.

A hallgatók részéről a Bölcsészettudományi Kar hallgatója, Tari András mondott köszöntőt, amelyben arról tett társai nevében is ígéretet, a jövőben igyekeznek meghálálni az önkormányzat bizalmát. A díjazottak között az SZTE mellett a Gál Ferenc Hittudományi Főiskola is képviseltette magát.

Az ünnepség fényének emeléseként a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kisiskolásai adtak elő rövid műsort a megjelentek számára.

Előző sztori

Fidesz: jogsértések a rezsicsökkentés körül

Következő sztori

Három szegedi zenekar az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatójában