Nyolcszázan búcsúztatták futva az óévet Boháccsal és Vajdával + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20131231_oevbucsuztato_futas_012Megközelítőleg nyolcszázan gyűltek össze a 2013-as esztendő utolsó napján a Móra Ferenc Múzeum elől induló óévbúcsúztató futásra, amelyen a résztvevők együtt versenyezhettek többek között Bohács Zsolttal, illetve Vajda Attilával. A rendezvényen jobbulást kívántak a súlyos sísérülést szenvedett Michael Schumachernek is.

A start előtt Kása Ferenc, az EDF DÉMÁSZ-Szeged edzője vezényelt rövid bemelegítést a megjelenteknek, akik között számos sportklub képviselőit fel lehetett fedezni, a futóegyesületektől kezdve a labdarúgókig kilátogatott az eseményre a szegedi sportélet színe-java. A futótáv két körből állt, amelynek fordulópontját a Kőrösy József szakközépiskolánál jelölték ki a szervezők, a célba érkezőket pedig forró tea és pogácsa várta. A sportolni vágyókhoz kifejezetten kegyes volt az időjárás is, hiszen verőfényes napsütés és nagyjából 5-6 fokos hőmérséklet volt Szegeden, pont ideális a mozgáshoz.

„A mai rendezvény célja az volt, hogy felhívjuk a figyelmet az egészséges életmódra, illetve az, hogy legyenek kicsit együtt a szegedi sportszerető emberek. Ez egy új kezdeményezés, de olyan jól sikerült, hogy már most nyugodtan kijelenthetem, jövőre ugyanígy megtartjuk december 31-én. Több mint nyolcszázan jöttek ma el, nem gondoltam volna, hogy ennyire sikeres lesz ez a rendezvény, előzetes én is azt mondtam, hogyha három-négyszáz főt ide tudunk csábítani a szilveszteri mulatozás előtt, az már szép eredmény” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Csonka Gábor főszervező.

„Azt gondolom, első nekifutásra kifejezetten jól sikerült ez az óévbúcsúztató futás, rengetegen jöttek el és a hangulatra sem lehetett panasz. Nagyon bízom benne, hogy a szervezők elképzeléseinek megfelelően jövőre ismét sor kerül erre a rendezvényre, szó volt róla, hogy esetleg Vajda Attilával az esemény fővédnöki posztját is szívesen elvállaljuk legközelebb. Szenzációs volt ebben a jó időben futni, és remélem, hogy az esti bulikhoz is megfelelő alaphangulatot teremtettünk. Azoknak, akik esetleg nem tudtak ma eljönni, kívánom, hogy legközelebb legyenek itt, sportoljanak velünk egy kicsit az óév utolsó napján, hátha ez a szellemiség átragad az újévre is. Nekik, illetve mindenkinek, aki ma itt volt velünk, sikerekben gazdag újévet kívánok!” – tette hozzá Bohács Zsolt.

„Nagyon jó kis átmozgató kocogáson vehetett részt, aki ma eljött erre a futásra. Fontos az, hogy ne úgy hagyjuk magunk mögött a 2013-as évet, hogy csak az estére készülünk gőzerővel. Egy örömteli, vidám, lendületes mozgással tudunk így átlépni 2014-be, szerintem ez egy nagyon jó kezdeményezés, és én azt mondom, ez a megfelelő módja annak, hogy elbúcsúztassunk egy esztendőt” – fogalmazott portálunknak Vajda Attila.

A rendezvényen jobbulást kívántak a napokban súlyos sísérülést szenvedett Michael Schumachernek is, akinek az állapota továbbra is válságos.

no images were found

Előző sztori

Pótkerék alá rejtett kábítószert találtak Röszkén

Következő sztori

Márciustól módosítások a lakásfinanszírozásban