Közélet

Módosult a Klikről szóló kormányrendelet

Módosult a Klikről szóló kormányrendelet

2013. december 8., vasárnap
Módosult a Klikről szóló kormányrendelet

Módosult a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról (Klik) szóló kormányrendelet, így a Klik közreműködik az idén indított téli közfoglalkoztatási programban.

A Magyar Közlöny szombati számában megjelent, a kormányfő által jegyzett módosítás szerint a központ biztosítja a személyi és tárgyi feltételeket a 2013-2014. évi téli közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó alapkompetencia-fejlesztő és a 7-8. osztályosok felzárkóztatását elősegítő képzésekhez.

Czomba Sándor

pénteki budapesti sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy százezer ember képzése kezdődött meg december elején a kormány téli átmeneti közfoglalkoztatási programjában, amelyben március 31-ig átlagosan 200 ezren vesznek részt. A foglalkoztatásért felelős államtitkár hozzátette, a december 2-án elindított tanfolyamokat - amelyek összesen négy hónapig tartanak - az országos közfoglalkoztatók jelzései alapján állították össze. Budapesten és a 19 megyében a meghirdetett tanfolyamok szinte mindegyike elindult. A képzés résztvevői a mindenkori nyolcórás közfoglalkoztatási minimálbért kapják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.