Közélet

Minden madár lakjon jól - Mórahalmon is!

Minden madár lakjon jól - Mórahalmon is!

2013. december 4., szerda
Minden madár lakjon jól - Mórahalmon is!
morahalom_madareteto3

A napokban 15, gyerekek által készített madáretetőt helyeztek ki a mórahalmi Szent László parkban. A kezdeményezés célja, hogy az aprócska égi vándorok télen is találjanak eleséget. A város önkormányzata azt szeretné, ha minél több település csatlakozna a kezdeményezéshez.

A mórahalmi önkormányzat felhívására a helyi általános iskola első osztályos tanulói több mint egy tucat madáretetőt készítettek el a szüleik segítségével a tél beköszöntével. A homokhátsági kisvárosban a madarakra a település barátaiként tekintenek, ezért is tartják fontosnak, hogy segítsék őket télen is eleséghez jutni. "A Minden Gyerek Lakjon Jól! program mintájára fogtunk bele a kezdeményezésbe, hogy a helyi kisiskolások a családjukkal közösen készítsenek madáretetőket, amiket azután kihelyeztünk egy szabadtéri kiállításra a város főterére" - árulta el

Duka Félix

ötletgazda, az Aranyszöm Rendezvényház igazgatója.

morahalom_madareteto2

Az etetők természetesen az eredeti funkciójukat is ellátják, mindegyiket folyamatos töltik eleséggel. A rendhagyó kiállítás december 8-ig tart, utána a családok saját otthonuk kertjében, udvarán teszik ki az etetőket. A Szent László park sem marad azonban a télre madáretető nélkül, az önkormányzat ugyanis már évek óta kihelyez kettőt-kettőt a város főterére a télen. Az ötletgazda és Mórahalom város önkormányzata azt szeretné, ha minél több településen követnék a példájukat. "Mi, itt a Homokhátságon hosszú évek óta törekszünk arra, hogy Zöld településként működjünk. Bekapcsolódtunk a szelektív hulladékgyűjtésbe, a városi intézmények újrahasznosítják a megújuló energiaforrásokat és számos más beruházás fontos eleme a környezetvédelem. Ez az akciónk is a környezettudatos gondolkodás iránt érzett elhivatottságunkat erősíti. Büszkék lennénk rá, ha az ötletünket más városok, önkormányzatok is követnék és bekapcsolódnának a Minden madár lakjon jól! programba" - mondta el Duka Félix.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.