/

Minden madár lakjon jól – Mórahalmon is!

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

morahalom_madareteto3A napokban 15, gyerekek által készített madáretetőt helyeztek ki a mórahalmi Szent László parkban. A kezdeményezés célja, hogy az aprócska égi vándorok télen is találjanak eleséget. A város önkormányzata azt szeretné, ha minél több település csatlakozna a kezdeményezéshez.

A mórahalmi önkormányzat felhívására a helyi általános iskola első osztályos tanulói több mint egy tucat madáretetőt készítettek el a szüleik segítségével a tél beköszöntével. A homokhátsági kisvárosban a madarakra a település barátaiként tekintenek, ezért is tartják fontosnak, hogy segítsék őket télen is eleséghez jutni. “A Minden Gyerek Lakjon Jól! program mintájára fogtunk bele a kezdeményezésbe, hogy a helyi kisiskolások a családjukkal közösen készítsenek madáretetőket, amiket azután kihelyeztünk egy szabadtéri kiállításra a város főterére” – árulta el Duka Félix ötletgazda, az Aranyszöm Rendezvényház igazgatója.

morahalom_madareteto2

Az etetők természetesen az eredeti funkciójukat is ellátják, mindegyiket folyamatos töltik eleséggel. A rendhagyó kiállítás december 8-ig tart, utána a családok saját otthonuk kertjében, udvarán teszik ki az etetőket. A Szent László park sem marad azonban a télre madáretető nélkül, az önkormányzat ugyanis már évek óta kihelyez kettőt-kettőt a város főterére a télen.

Az ötletgazda és Mórahalom város önkormányzata azt szeretné, ha minél több településen követnék a példájukat. “Mi, itt a Homokhátságon hosszú évek óta törekszünk arra, hogy Zöld településként működjünk. Bekapcsolódtunk a szelektív hulladékgyűjtésbe, a városi intézmények újrahasznosítják a megújuló energiaforrásokat és számos más beruházás fontos eleme a környezetvédelem. Ez az akciónk is a környezettudatos gondolkodás iránt érzett elhivatottságunkat erősíti. Büszkék lennénk rá, ha az ötletünket más városok, önkormányzatok is követnék és bekapcsolódnának a Minden madár lakjon jól! programba” – mondta el Duka Félix.

Előző sztori

320 millióból fejlesztik a szegedi egyetemi sportot

Következő sztori

Kézilabda NB II: bravó, makói fiúk!