/

Luca-napi Diadal a műjégpályán + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

diadal37_gsDecember 13-án, Luca napján rendezték a Diadal második fordulóját a szegedi műjégpályán, ahol 10 általános iskola tanulói versengtek a néphagyomány jegyében.

November elején nagy sikerrel folytatódott a tavalyi tanévben útjára indult Diadal általános iskolásoknak szóló sportos-ügyességi vetélkedősorozat. útjára. A 2. fordulónak ezúttal a szegedi műjégpálya adott otthont péntek délután, s a helyszín különleges adottságain, nevezetesen a jégen kívül más is egyedivé tette a versenyek hátterét: december 13., azaz Luca napja alkalmából a feladatok is a néphagyomány köré csoportosultak.

A vetélkedőket megelőzően a ICE-TEAM Műkorcsolya- és Jégtánc Egyesület jégtáncosai adtak elő egy a Dzsungel könyve története köré épülő tematikájú produkciót, majd az iskolások vették át a főszerepet. Az egyik legnagyobb sikert a Luca napi pogácsagyűjtés jelentette, amellyel a szerencsések ajándékokat is nyerhettek. De a pogácsagyűjtésen kívül számos korcsolyás ügyességi vetélkedő is várt a kicsikre, levezetésként pedig a jégkoronggal is ismerkedhettek a gyerekek, mintegy felvezetéseként a szombat délelőtti hokis nyílt napnak.

A Diadal lebonyolítása idén nem változott sokat, a legfontosabb újdonság, hogy ebben a tanévben már nem csak szegedi iskolák alkotják a 10 csapatos mezőnyt. A Szegedi Arany János Általános Iskola, a Szegedi Gregor József Általános Iskola, az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola, az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola, a Tarjánváros III. Sz. Általános Iskola, a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola, a szegedi Béke Utcai Általános Iskola, illetve a tápéi Bálint Sándor Általános Iskola mellett idén benevezte csapatát a Kisteleki Általános Iskola és az Algyői Általános Iskola is. Az együttesekben 4-8. osztályos tanulók szerepelhetnek, évfolyamonként 2-2 lány és fiú, továbbá két tanár is erősítheti az oktatási intézmények alakulatát. A feladatok között találhatóak előre kiadottak és meglepetésnek szántak is, labdajátékok és erőnléti számok egyaránt. Akárcsak 2012/2013-ban, ezúttal is egy vándorpajzs a végső győztes 365 napra szóló jutalma, illetve egy háromnapos balatoni kirándulás. A verseny öt fordulóból áll, amelynek állomásai a következők:

2013. november 8. – Városi Sportcsarnok
2013. december 13. – Városi Műjégpálya
2014. február 21. – Napfényfürdő Aquapolis
2014. április – Maty-éri Olimpiai Központ
2014. május – Városi Sportcsarnok

A tornáról bővebb információk a diadalter.hu oldalon találhatók.

no images were found

Előző sztori

Szirénázó rendőrautó karambolozott Szegeden + FOTÓK

Következő sztori

Női kézilabda-vb: Vereség a németektől, nem lehet csoportelső a Hajdu-csapat