Közélet

LMP: szakmai alapon hosszabbítsanak a cégvezetőkkel szerződéseket

LMP: szakmai alapon hosszabbítsanak a cégvezetőkkel szerződéseket

2013. december 19., csütörtök
LMP: szakmai alapon hosszabbítsanak a cégvezetőkkel szerződéseket

Az LMP szegedi szervezet aggályosnak tartja a városi cégvezetők szerződéseinek meghosszabbítására és az IH konszolidációjára készült beadványt.

A párt önkormányzati képviselője, Szentistványi István és a megyei koordinátor, Málovics György a pénteki közgyűlés kapcsán két előterjesztéssel szemben fogalmazott meg kritikákat. Kalmár Ferenc (Fidesz-KDNP) 9 városi cégvezető szerződésének meghosszabbítására nyújtott be előterjesztést. Málovics szerint egy a szegedi önkormányzatnál „bevált” logika mentén zajlik a folyamat, így szeretnék a politikai erők még a választás előtt bebiztosítani a saját embereiknek a helyet. „Ez történt 2010-ben is - csak több közgyűlésre részletezve, és zárt üléseken -, hogy a választások közeledtével, egy esetleges vereségtől tartva próbálnak néhány városi céget az érdekeltségi körükben tartani a politikai erők. Egy cég erőforrásain keresztül sok mindent el lehet érni. Ezt a haszonelvű, üzleti politizálásra berendezkedett rendszert alkalmazza most a Fidesz is, hiszen nincsen szakmai indok melyik cég, hogyan működött, és miért kell meghosszabbítani a vezetőik szerződését. Mindet egy kalap alá veszik, holott voltak lelkiismeretes, jól dolgozó vezetők, és volt ennek az ellenkezője is” – hangsúlyozta Málovics György. Szentistványi István az IH Rendezvényközpont problémáiról beszélt kitérve arra az előterjesztésre, mely 135 millióval segítené a céget. „A felszámolás elkerülése miatt adna a város ennyi pénzt a cégnek, de nem ez a megoldás. Véleményünk szerint is az a járható út, ha a februári, költségvetést is tárgyaló közgyűlésig kivizsgálják azt, hogy az elmúlt 3 év gazdálkodásában mi okozta a legnagyobb veszteséget, mi lehet a hosszú távú megoldás, egyáltalán merre vezet a cég jövője. Annyi forrást kell biztosítani most az IH Rendezvényközpontnak, hogy ne menjen csődbe. A felügyelő bizottságot pedig azonnal meneszteni kell. Olyan kulturális értékek kötődnek a céghez, amit meg kell menteni, mert egy esetleges felszámolás ellehetetleníti a Régi Zsinagógát, és az ott működő alternatív színjátszást, a színházi fesztivált, a filmkultúra egyik vidéki bázisát, a Belvárosi Mozit és a Grand Cafét, vagy éppen az újra szárnyait bontogató Partfürdőt” – emelte ki a politikus hozzátéve, hogy egy módosító indítvány is érkezik részükről ehhez az előterjesztéshez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.