Közélet

Lemondott az OKTVF főigazgatója

Lemondott az OKTVF főigazgatója

2013. december 11., szerda
Lemondott az OKTVF főigazgatója

Felmentését kérte szerdán az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF) főigazgatója Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől, a miniszter a kérést elfogadta. Ezt a távozó főigazgató, Tolnai Jánosné közölte az MTI-vel szerdán.

"A személyemet ért folyamatos támadások és vádak alól tisztázni fogom magam. Nem hozhatom sem a minisztert, sem a Vidékfejlesztési Minisztériumot és sem az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőséget olyan helyzetbe, hogy a vádaskodásokkal kelljen foglalkoznia, a hatékony szakmai munka helyett" - fogalmaz közleményben

Tolnai Jánosné

. A Főfelügyelőség vezetését 2013. december 12-étől a főigazgató-helyettes,

Szentmiklóssy Zoltán

látja el. December 6-án

Jávor Benedek

, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke a főiskola jogutódjától kapott tájékoztatásra hivatkozva azt írta blogján, hogy az OKTVF főigazgatója, állításával ellentétben, nem szerzett diplomát a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán. A politikus a blogra feltette az egyetemtől kapott hivatalos választ is. Az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség aznap alaptalan vádaskodásnak nevezte Jávor Benedek szavait. A főfelügyelőség MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: elképedve áll "az Együtt-PM társelnökének (...) alaptalan és valótlan tartalmú vádaskodása előtt". "Bizonyos személyek, politikai karrierjük esetleges sikeréért, bárkit, bármikor képesek lejáratni, alaptalanul bűncselekményekkel megvádolni, rágalmazni és bemocskolni" - tették hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.