Labdarúgás: túlteljesítette az elvárásokat az FK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fk_algyo_mj-34Az előzetes várakozásokat túlszárnyalva a tabella kilencedik helyére futott be az FK 1899 Szeged a Csongrád megyei I. osztály őszi idényében, Imre Zoltánék több bravúros eredményt is felmutattak a pontvadászat első felében. Az elmúlt 15 forduló értékelésére Hüvös Gábor vezetőedzőt és Havas Péter klubelnököt kérte fel a SZEGEDma.hu.

A szezont rögtön egy dicséretes pontszerzéssel nyitották a diszkoszvetősök, a tavaly még az NB III-ban szereplő Makó hagyott egy pontot a Felső Tisza parti stadion műfüvén. Az első öt fordulóban végül 5 bajnoki egységet gyűjtött be a kék-fekete alakulat, majd következett az élmezőnyhöz tartozó UTC, Hódmezővásárhely, Mórahalom trió elleni erőltetett menet, illetve három vereség ezeken a fellépéseken. Ekkortájt a 13. helyen tanyázott a csapat, mindössze két ponttal megelőzve a sereghajtó Nagymágocsot – volt tehát honnan talpra állnia Hüvös Gábor tanítványainak. A nagy visszatérő Dóra Jánossal megerősödve aztán lendületbe jött a gárda, a Csanádpalota elleni hazai 1-0 után sorra következtek az újabb és újabb győzelmek, összesen hat meccset nyertek zsinórban Varga Martinék. Ennek köszönhetően az utolsó kör előtt a 6. helyen állt az FK, és bár a Tisza Volánnal szemben elveszített sikerszéria révén hátrébb csúszott a csapat a táblázaton, a szurkolók aligha lehetnek elégedetlenek az ősz folyamán mutatott összteljesítménnyel.

fk_algyo_mj-06

„Egy csodálatos tavaszi idény után indultunk neki az idei bajnokságnak, és azt gondoltuk, ahhoz, hogy a tavalyi eredményeinket megismételjük, nagyot kell majd hajtanunk. Öt olyan csapattal bővült egy csapásra a liga, amelyekkel sem anyagi szempontból, sem a játékoskeret aspektusából nem tudjuk felvenni a versenyt. Később aztán be is igazolódott, hogy az NB III-ból kiesett együttesek ellen a jelenlegi megye I-es mezőny nem tudja felvenni a versenyt, habár nekünk a Makó ellen csak sikerült elcsípnünk egy ikszet a bajnokság elején, amit nagy bravúrként könyveltünk el. Mindezek mellett számomra a bajnokság közepe, illetve a második fele csodálatos élményeket takar, gyakorlatilag a tavalyi megyei élvonal mezőnyét – néhány kivételtől eltekintve – végigvertük, és a csapat történetének a legjobb pozícióját értük el. Mintegy ráadásként tudtunk annyit még a szegedi labdarúgáshoz hozzátenni, hogy a SZEOL-pálya műfüve mellett egy lelátót építettünk, amit aztán egyik szurkolónk emlékére neveztük el. Összességében azt mondhatom, komplettnek érzem az őszi idényünket és azt gondolom, hogy kiválóan szerepelt az FK” – foglalta össze értékelését portálunknak Havas Péter klubelnök.

„Az FK Szegednél a koncepció mindig a folyamatos építkezés. Évről-évre igyekszünk valamelyest előrelépni” – tette hozzá Hüvös Gábor. A tréner kifejtette, ennek eleget is tettek az ősszel, hiszen második csapatot tudtak indítani a megyei harmadosztályban a célból, hogy az első keretbe bármilyen okból bekerülni nem tudó játékosok is hétről-hétre pályára léphessenek. A serdülőcsapat megalakulásával kapcsolatban pedig úgy fogalmazott az edző, ezzel a lépéssel „sikerült erősíteni a háttérbázist, nagyobbá, masszívabbá vált a klub”. Fontosnak tartotta kiemelni az ifik szép menetelését is, akik a téli szünet előtt a hatodik helyre értek oda bajnokságukban.

rock_klub_fk_II_24_gs

Hüvös Gábor az első csapatról szólva elmondta: „A bajnokság előtti esélylatolgatások során mindenki a 13-14. helyet tippelte a társaságnak, és megmondom őszintén, hogy én sem gondoltam azt, hogy egy fordulóval a téli szünet előtt a hatodikak leszünk a bajnokságban. Utólag azonban azt mondhatom, az FK megérdemelten vált a középmezőny meghatározó tagjává. Mindemellett váratlan ez a szép siker, túlteljesítette magát a csapat.”

Az Ujszegedi TC ellen szeptember 21-én vívott összecsapáson újra a pályán láthatták a gárda ultrái egyik kedvencüket, a tavalyi szezon végén visszavonult Dóra Jánost. A rutinos támadó végül öt gólt termelt az ősz hátralévő részében, illetve egy alkalommal még a kispadra is leült 90 perc erejéig, amikor a Csanádpalota ellen Hüvös Gábor eltiltását töltötte. “Szeretném leszögezni, hogy amíg én vagyok az FK edzője, addig még egy búcsúmérkőzés nem lesz a csapatnál. Jánosra visszatérve: remélem, nem veszi sértésnek, de ő egy nagy gyerek. Ő játszani szeret, közösségben lenni, illetve amikor kell, akkor a pályán komoly munkát és fegyelmet tud a csapaton belül is megkövetelni. Ha azonban a szükség úgy hozzá, képes akármilyen bohém dolgokra. Ettől függetlenül nem szeretném a szerepét túlmisztifikálni, ugyanolyan játékosa az FK-nak, mint mindenki más a keretből” – fogalmazott a csatárról Hüvös edző.

fk_asotthalom_mj-054

A tavaszi célkitűzésekről szólva a tréner elárulta, nem titkoltan szeretnének a közvetlen élmezőny mögé felzárkózni, és a korábban már elért hatodik pozíciót megcsípni a bajnokság végén. Ha ez mégsem jönne össze, szomorúak akkor sem lesznek, hiszen az idény előtt megfogalmazott biztos bennmaradás jó eséllyel már nem okozhat gondot a diszkoszvetősöknek. A gárda január 10-én kezdi meg felkészülését a tavaszra, az első három hétben heti öt edzéssel, majd az FK-ás szokásoknak megfelelően minél több edzőmeccsel. Ezen felül az együttes két részre osztva szerepel majd az Újév-Kupán is. „Azt kértem a játékosoktól, hogy egyéb baráti társaságok csapataiban ne induljanak, hiszen a torna a félkészülésünk részét képezi” – tette hozzá Hüvös Gábor, majd az átigazolási lehetőségekről szólva kifejtette, 4-5 játékos érkezése van a tervek között, a keret komolyabb átforgatása azonban nem várható.

„Az az FK titka, hogy a csapatot nagyon sok tehetséges, igazi vezető típusú ember irányítja, mind vezetői szinten, mind támogatói szinten. A játékosoknak évről-évre sikerül átadni azt a szellemiséget, amely egy kicsit sem csorbult az elmúlt nyolc év alatt, és amivel ezt a klubot annak idején megálmodták és létrehozták. A titkunk mindenképpen az egységességben, a szervezettségben, a kiszámíthatóságban, egymás kölcsönös tiszteletében rejlik, illetve a tradícióban való megfelelésben, amelyet a 110 éves szegedi labdarúgás megkövetel” – fogalmazta meg zárógondolatait az FK 1899 Szeged mestere.

Előző sztori

Sándorfalvi lány lett Szeged Szépe + FOTÓK

Következő sztori

Hátország: előkelő szegedi szereplés a Mészöly-kupán

Legutóbbi hasonló cikkek