Sport

Labdarúgás: túlteljesítette az elvárásokat az FK

Labdarúgás: túlteljesítette az elvárásokat az FK

2013. december 15., vasárnap
Labdarúgás: túlteljesítette az elvárásokat az FK
fk_algyo_mj-34

Az előzetes várakozásokat túlszárnyalva a tabella kilencedik helyére futott be az FK 1899 Szeged a Csongrád megyei I. osztály őszi idényében, Imre Zoltánék több bravúros eredményt is felmutattak a pontvadászat első felében. Az elmúlt 15 forduló értékelésére Hüvös Gábor vezetőedzőt és Havas Péter klubelnököt kérte fel a SZEGEDma.hu.

A szezont rögtön egy dicséretes pontszerzéssel nyitották a diszkoszvetősök, a tavaly még az NB III-ban szereplő Makó hagyott egy pontot a Felső Tisza parti stadion műfüvén. Az első öt fordulóban végül 5 bajnoki egységet gyűjtött be a kék-fekete alakulat, majd következett az élmezőnyhöz tartozó UTC, Hódmezővásárhely, Mórahalom trió elleni erőltetett menet, illetve három vereség ezeken a fellépéseken. Ekkortájt a 13. helyen tanyázott a csapat, mindössze két ponttal megelőzve a sereghajtó Nagymágocsot – volt tehát honnan talpra állnia

Hüvös Gábor

tanítványainak. A nagy visszatérő

Dóra Jánossal

megerősödve aztán lendületbe jött a gárda, a Csanádpalota elleni hazai 1-0 után sorra következtek az újabb és újabb győzelmek, összesen hat meccset nyertek zsinórban Varga Martinék. Ennek köszönhetően az utolsó kör előtt a 6. helyen állt az FK, és bár a Tisza Volánnal szemben elveszített sikerszéria révén hátrébb csúszott a csapat a táblázaton, a szurkolók aligha lehetnek elégedetlenek az ősz folyamán mutatott összteljesítménnyel.

fk_algyo_mj-06

„Egy csodálatos tavaszi idény után indultunk neki az idei bajnokságnak, és azt gondoltuk, ahhoz, hogy a tavalyi eredményeinket megismételjük, nagyot kell majd hajtanunk. Öt olyan csapattal bővült egy csapásra a liga, amelyekkel sem anyagi szempontból, sem a játékoskeret aspektusából nem tudjuk felvenni a versenyt. Később aztán be is igazolódott, hogy az NB III-ból kiesett együttesek ellen a jelenlegi megye I-es mezőny nem tudja felvenni a versenyt, habár nekünk a Makó ellen csak sikerült elcsípnünk egy ikszet a bajnokság elején, amit nagy bravúrként könyveltünk el. Mindezek mellett számomra a bajnokság közepe, illetve a második fele csodálatos élményeket takar, gyakorlatilag a tavalyi megyei élvonal mezőnyét - néhány kivételtől eltekintve - végigvertük, és a csapat történetének a legjobb pozícióját értük el. Mintegy ráadásként tudtunk annyit még a szegedi labdarúgáshoz hozzátenni, hogy a SZEOL-pálya műfüve mellett egy lelátót építettünk, amit aztán egyik szurkolónk emlékére neveztük el. Összességében azt mondhatom, komplettnek érzem az őszi idényünket és azt gondolom, hogy kiválóan szerepelt az FK” – foglalta össze értékelését portálunknak

Havas Péter

klubelnök. „Az FK Szegednél a koncepció mindig a folyamatos építkezés. Évről-évre igyekszünk valamelyest előrelépni” – tette hozzá Hüvös Gábor. A tréner kifejtette, ennek eleget is tettek az ősszel, hiszen második csapatot tudtak indítani a megyei harmadosztályban a célból, hogy az első keretbe bármilyen okból bekerülni nem tudó játékosok is hétről-hétre pályára léphessenek. A serdülőcsapat megalakulásával kapcsolatban pedig úgy fogalmazott az edző, ezzel a lépéssel „sikerült erősíteni a háttérbázist, nagyobbá, masszívabbá vált a klub”. Fontosnak tartotta kiemelni az ifik szép menetelését is, akik a téli szünet előtt a hatodik helyre értek oda bajnokságukban.

rock_klub_fk_II_24_gs

Hüvös Gábor az első csapatról szólva elmondta: „A bajnokság előtti esélylatolgatások során mindenki a 13-14. helyet tippelte a társaságnak, és megmondom őszintén, hogy én sem gondoltam azt, hogy egy fordulóval a téli szünet előtt a hatodikak leszünk a bajnokságban. Utólag azonban azt mondhatom, az FK megérdemelten vált a középmezőny meghatározó tagjává. Mindemellett váratlan ez a szép siker, túlteljesítette magát a csapat." Az Ujszegedi TC ellen szeptember 21-én vívott összecsapáson újra a pályán láthatták a gárda ultrái egyik kedvencüket, a tavalyi szezon végén visszavonult Dóra Jánost. A rutinos támadó végül öt gólt termelt az ősz hátralévő részében, illetve egy alkalommal még a kispadra is leült 90 perc erejéig, amikor a Csanádpalota ellen Hüvös Gábor eltiltását töltötte. "Szeretném leszögezni, hogy amíg én vagyok az FK edzője, addig még egy búcsúmérkőzés nem lesz a csapatnál. Jánosra visszatérve: remélem, nem veszi sértésnek, de ő egy nagy gyerek. Ő játszani szeret, közösségben lenni, illetve amikor kell, akkor a pályán komoly munkát és fegyelmet tud a csapaton belül is megkövetelni. Ha azonban a szükség úgy hozzá, képes akármilyen bohém dolgokra. Ettől függetlenül nem szeretném a szerepét túlmisztifikálni, ugyanolyan játékosa az FK-nak, mint mindenki más a keretből" - fogalmazott a csatárról Hüvös edző.

fk_asotthalom_mj-054

A tavaszi célkitűzésekről szólva a tréner elárulta, nem titkoltan szeretnének a közvetlen élmezőny mögé felzárkózni, és a korábban már elért hatodik pozíciót megcsípni a bajnokság végén. Ha ez mégsem jönne össze, szomorúak akkor sem lesznek, hiszen az idény előtt megfogalmazott biztos bennmaradás jó eséllyel már nem okozhat gondot a diszkoszvetősöknek. A gárda január 10-én kezdi meg felkészülését a tavaszra, az első három hétben heti öt edzéssel, majd az FK-ás szokásoknak megfelelően minél több edzőmeccsel. Ezen felül az együttes két részre osztva szerepel majd az Újév-Kupán is. „Azt kértem a játékosoktól, hogy egyéb baráti társaságok csapataiban ne induljanak, hiszen a torna a félkészülésünk részét képezi” – tette hozzá Hüvös Gábor, majd az átigazolási lehetőségekről szólva kifejtette, 4-5 játékos érkezése van a tervek között, a keret komolyabb átforgatása azonban nem várható. „Az az FK titka, hogy a csapatot nagyon sok tehetséges, igazi vezető típusú ember irányítja, mind vezetői szinten, mind támogatói szinten. A játékosoknak évről-évre sikerül átadni azt a szellemiséget, amely egy kicsit sem csorbult az elmúlt nyolc év alatt, és amivel ezt a klubot annak idején megálmodták és létrehozták. A titkunk mindenképpen az egységességben, a szervezettségben, a kiszámíthatóságban, egymás kölcsönös tiszteletében rejlik, illetve a tradícióban való megfelelésben, amelyet a 110 éves szegedi labdarúgás megkövetel” – fogalmazta meg zárógondolatait az FK 1899 Szeged mestere.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.