Közélet

Kondipark nyílt a Kolozsvári téren + FOTÓK

Kondipark nyílt a Kolozsvári téren + FOTÓK

2013. december 22., vasárnap
Kondipark nyílt a Kolozsvári téren + FOTÓK
edzoparkkolozsvariter_mj079

A Kolozsvári téren is lehetőség nyílt az utcai testépítésre: szombat délután vették birtokukba a sport szegedi követői a hatmillió forintból épült street workout pályát.

Ugyan még Magyarországon is néhány éves múltra tekint csak vissza a street workout, Szegeden már majdnem száz aktív tagja van. Az utcai edzésnek vagy gettógyúrásnak is nevezett sport az edzőtermekből a közterületre hozza ki a testépítésre vágyókat, akik súlyok emelgetése helyett saját testtömegükkel erősíthetik izmaikat. Különböző magasságokban elhelyezett korlátok segítségével ki-ki a maga képességei szerint végezheti edzésprogramját, az egyszerű fekvőtámaszoktól és húzódzkodásoktól kezdve az olyan tornászgyakorlatokig, mint például támaszmérleg. Eddig csak az Újszegedi pályán gyakorolhattak a sport szerelmesei, de erre mostantól a Kolozsvári téren is lehetőség nyílt. A kondiparkot azonnal birtokukba is vette a SunCity Ghetto Workout csapata, akik fotós kollégánknak néhány látványos gyakorlatot is bemutattak. Három éve alakult a szegedi "gettógyúrósok" csapata, de már több mint nyolcvan tagja van városszerte. "Kezdetben nagyrészt az Újszegeden lévő pályát használtuk, de egy ideje kinőttük már. Ahogy fejlődtünk egy csomó új gyakorlatot elsajátítottunk, melyeket az ottani eszközökön nem tudtunk elvégezni, itt a Kolozsvári téri pálya már sokkal több lehetőséget kínál" - magyarázta a SunCity csapat egyik alapítója,

Bite László Dániel

. A korlátok mellett néhány fitneszteremben is alkalmazott gép egyszerűsített modellje is megtalálható, ezek inkább a könnyebb gyakorlatok, bemelegítések elvégzésére alkalmazhatóak. "Hetente többször járok edzőterembe, így magam is eljöttem, hogy kipróbáljam ezeket az eszközöket. Segítségükkel egy konkrét edzésprogramot elvégezhet az ember itt kint a szabad levegőn" - mondta a park átadóján

Gyimesi László

önkormányzati képviselő. Mint mondta, a játszótérfelújítási keretből finanszírozott park körülbelül hatmillió forintból épülhetett fel, melyet bárki ingyenesen látogathat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.