Sport

Kézilabda: horvát olimpiai és világbajnok lesz a Pick új irányítója?

Kézilabda: horvát olimpiai és világbajnok lesz a Pick új irányítója?

2013. december 27., péntek
Kézilabda: horvát olimpiai és világbajnok lesz a Pick új irányítója?
blazenko_lackovic

Jonas Larholm a szezon végén távozik a Picktől, a svéd légiós Dániában folytatja pályafutását, ám a szegediek vezetősége talán már meg is találta az irányító-átlövő utódját.

A kétszeres magyar bajnok Pick Szeged svéd légiósa,

Jonas Erik Larholm

Dániában folytatja pályafutását. A hír egy hete látott napvilágot, Larholm új csapata, a dán Team Tvis Holstebro még sajtótájékoztatót is tartott az ügyben, úgy jelentették be

az átigazolás tényét

. A Pick pár nappal később megerősítette Larholm távozását, de a klub biztosított mindenkit arról, hogy a játékos profi módon fogja végezni munkáját és az idény hátralévő részében mindent meg fog tenni azért, hogy csapata eredményes legyen. Mindeközben a szegedi klubvezetőség gőzerővel keresi azt a játékost, akivel pótolhatná a házi góllövőlistán jelenleg az első helyen álló Larholmot, és a hírek szerint a kutatást siker koronázta. A tekintélyes

handball-planet.com

kézilabdás szakportál ugyanis úgy tudja, hogy a Pick Szeged megtalálta Larholm utódját, mégpedig a horvát

Blazenko Lackovic

személyében -

írja a molcsapat.hu

. A 197 centis Lackovic négy évig a Flensburg csapatát erősítette, ám 2008 óta a Hamburg játékosa, amellyel német bajnokságot és Bajnokok Ligáját nyert. Lackovic a horvát válogatottal is sikert sikerre halmozott, hiszen olimpiai (2004) és világbajnoki (2003) címet nyert, de a vitrinjében megtalálható még egy olimpiai bronz, két-két vb-, illetve Eb-ezüst, valamint egy Eb-bronzérmet is. Bár a Pick Szeged a klub hivatalos honlapján még nem erősítette meg a Lackoviccsal kapcsolatos híreket, azt a hírportálok tudni vélik, hogy a Tisza-partiaknál a balátlövő az első számú kiszemelt. A szegediek dolgát megkönnyíti, hogy a 33 éves balátlövő szerződése az idény végén lejár jelenlegi csapatánál, a Hamburgnál. A handball-planet.com úgy tudja, hogy Lackovic számára is ideális lenne a szegedi ajánlat, ugyanis így közelebb élhetne hazájához, ráadásul a magyar bajnokság sem terhelné le annyira, mint a német Bundesliga. Az ügyben megegyezés még nem született, ám a beszámolók szerint a tárgyalások már megkezdődtek a felek között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.