Kártalanították az Arcadom Zrt. alvállakozóit

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

demonstracio04_gsMinden alvállalkozót kártalanított az Arcadom Zrt., így a mai nappal lezáródhatott a másfél éve húzódó ügy – közölte a károsultakat képviselő Szabó Bálint.

Ahogy korábban is megírtuk, több alvállalkozó is a pénzét követelte a Szilánk cégcsoport EU-s pénzekből megvalósuló szatymazi zöldmezős beruházása kapcsán. Közel nyolcvanmillió forintnyi összeget követeltek a dolgozók, akinek egy része egyáltalán nem lett kifizetve a munkálatok végeztével. A károsultakat képviselő Szabó Bálint közleménye szerint végre pont kerülhetett az ügy végére. A nyílt levél alább, változtatás nélkül olvasható!

“Alulírott Szabó Bálint a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetőjeként a CE Glass Industries vállalatcsoport /Szilánk/ szatymazi beruházása kapcsán az alábbiakról tájékoztatom.

A CE Glass Industries vállalatcsoport Szatymazon európai uniós támogatással kiemelkedő jelentőségű beruházást valósított meg 2012-ben. Az építkezés megbízott fővállalkozója, az Arcadom Zrt. alvállalkozók bevonásával dolgozott, azonban az alvállalkozók munkájuk ellenértékének egy részét/egészét nem kapták meg a fővállalkozótól. Erről a tényről, valamint a ki nem fizetett vállalkozók érdekérvényesítő lépéseiről a helyi és az országos sajtó különböző megmozdulások kapcsán többször beszámolt, ahogyan arról is, hogy 2012. decemberében hosszas tárgyalásokat követően Demján Sándor, az Arcadom Zrt. tulajdonosa a korábbi magyar gyakorlattól eltérő módon kezességet vállalt a tulajdonában lévő fővállalkozó gazdasági társaság tartozásaiért; azok megfizetésére vonatkozóan az érintett alvállalkozókkal megállapodott. Kiemelem, hogy az alvállalkozók képviselőjével több alkalommal tárgyaló, a megrendelő CE GLASS Industries vállalatcsoportot képviselő Varga Gusztáv részéről együttműködő partnerséget tapasztaltunk.

A ki nem fizetett alvállalkozókat képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetőjeként ezúton bejelentem, hogy a mai napon az utolsó részletek megfizetésével valamennyi érintett alvállalkozó hozzájutott munkája ellenértékéhez, az Arcadom Zrt., mint fővállalkozó a beruházás kapcsán tartozásit ezzel a lépéssel rendezte, az ügy másfél év elteltével végleg lezárult.

Bízunk benne, hogy a CE GLASS Industries vállalatcsoport a megvalósult beruházást a továbbiakban is megelégedéssel használja, működésükhöz és további fejlődésükhöz sok sikert kívánunk” – írja a közlemény.

Default thumbnail
Előző sztori

Változó menetrend Szegeden az ünnepek alatt

Default thumbnail
Következő sztori

Olasz Anna, Vajda Attila és Erdős Viktor az év legjobbja Csongrád megyében

Legutóbbi hasonló cikkek