Közélet

Kártalanították az Arcadom Zrt. alvállakozóit

Kártalanították az Arcadom Zrt. alvállakozóit

2013. december 18., szerda
Kártalanították az Arcadom Zrt. alvállakozóit
demonstracio04_gs

Minden alvállalkozót kártalanított az Arcadom Zrt., így a mai nappal lezáródhatott a másfél éve húzódó ügy - közölte a károsultakat képviselő Szabó Bálint.

Ahogy korábban is megírtuk

, több alvállalkozó is a pénzét követelte a Szilánk cégcsoport EU-s pénzekből megvalósuló szatymazi zöldmezős beruházása kapcsán. Közel nyolcvanmillió forintnyi összeget követeltek a dolgozók, akinek egy része egyáltalán nem lett kifizetve a munkálatok végeztével. A károsultakat képviselő

Szabó Bálint

közleménye szerint végre pont kerülhetett az ügy végére. A nyílt levél alább, változtatás nélkül olvasható! "Alulírott Szabó Bálint a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetőjeként a CE Glass Industries vállalatcsoport /Szilánk/ szatymazi beruházása kapcsán az alábbiakról tájékoztatom. A CE Glass Industries vállalatcsoport Szatymazon európai uniós támogatással kiemelkedő jelentőségű beruházást valósított meg 2012-ben. Az építkezés megbízott fővállalkozója, az Arcadom Zrt. alvállalkozók bevonásával dolgozott, azonban az alvállalkozók munkájuk ellenértékének egy részét/egészét nem kapták meg a fővállalkozótól. Erről a tényről, valamint a ki nem fizetett vállalkozók érdekérvényesítő lépéseiről a helyi és az országos sajtó különböző megmozdulások kapcsán többször beszámolt, ahogyan arról is, hogy 2012. decemberében hosszas tárgyalásokat követően Demján Sándor, az Arcadom Zrt. tulajdonosa a korábbi magyar gyakorlattól eltérő módon kezességet vállalt a tulajdonában lévő fővállalkozó gazdasági társaság tartozásaiért; azok megfizetésére vonatkozóan az érintett alvállalkozókkal megállapodott. Kiemelem, hogy az alvállalkozók képviselőjével több alkalommal tárgyaló, a megrendelő CE GLASS Industries vállalatcsoportot képviselő Varga Gusztáv részéről együttműködő partnerséget tapasztaltunk. A ki nem fizetett alvállalkozókat képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetőjeként ezúton bejelentem, hogy a mai napon az utolsó részletek megfizetésével valamennyi érintett alvállalkozó hozzájutott munkája ellenértékéhez, az Arcadom Zrt., mint fővállalkozó a beruházás kapcsán tartozásit ezzel a lépéssel rendezte, az ügy másfél év elteltével végleg lezárult. Bízunk benne, hogy a CE GLASS Industries vállalatcsoport a megvalósult beruházást a továbbiakban is megelégedéssel használja, működésükhöz és további fejlődésükhöz sok sikert kívánunk" - írja a közlemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.