Bulvár

Jótékonysági fotókiállítást rendezett a vásárhelyi katona

Jótékonysági fotókiállítást rendezett a vásárhelyi katona

2013. december 5., csütörtök
Jótékonysági fotókiállítást rendezett a vásárhelyi katona
IMG_6775

Afganisztáni életképek hívják fel a figyelmet a közvetlen környezetünkben élő rászoruló családokra.

Jótékonysági fotókiállítást rendezett az orosházi Táncsics Mihály Közoktatási Intézmény és Tehetségközpontban

Gránicz Attila

szakaszvezető, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonája. A hódmezővásárhelyi 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóaljnál szolgáló katona háromszor járt Afganisztánban. A Tartományi Újjáépítő Csoport (PRT) misszióiban a civil-katonai együttműködés (CIMIC) részleg segítségével lehetősége nyílt megismerni Afganisztán „emberi” oldalát: a lakosságot, a gyerekeket. Látta, milyen körülmények között élnek, tanulnak, dolgoznak a helyiek. Az ott készített képekből nyílt most meg az „Afganisztáni életképek” kiállítás, amelynek egyik célja, hogy mi, magyarok jobban megismerjük a távoli országban élők kultúráját, szokásait, és hogy ezeket a képeket elnézve észrevegyük a közvetlen környezetünkben élő rászorulókat és lehetőségeinkhez mérten támogassuk őket. Karácsony előtt ez még fontosabb, hiszen egy kis segítséggel vagy ajándékkal is nagy örömöt lehet szerezni másoknak. A kiállítást az iskola igazgatója,

Makuláné Gulicska Valéria

nyitotta meg. Beszédében röviden ismertette a diákokkal Afganisztán földrajzi jellemzőit, történelmét és kitért a Magyar Honvédség szerepvállalásának legfontosabb állomásaira. Mint hangsúlyozta, a fényképek – azon túl, hogy bemutatják Afganisztánt –, segítenek abban is, hogy átértékeljük saját életünket és helyzetünket. Gránicz Attila szakaszvezető reméli, hogy a kezdeményezés eléri célját, és bízik abban, hogy akár vándorkiállítás is lehet belőle.

Budai Anna

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.