/

Jótékonysági fotókiállítást rendezett a vásárhelyi katona

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

IMG_6775Afganisztáni életképek hívják fel a figyelmet a közvetlen környezetünkben élő rászoruló családokra.

Jótékonysági fotókiállítást rendezett az orosházi Táncsics Mihály Közoktatási Intézmény és Tehetségközpontban Gránicz Attila szakaszvezető, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonája. A hódmezővásárhelyi 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóaljnál szolgáló katona háromszor járt Afganisztánban. A Tartományi Újjáépítő Csoport (PRT) misszióiban a civil-katonai együttműködés (CIMIC) részleg segítségével lehetősége nyílt megismerni Afganisztán „emberi” oldalát: a lakosságot, a gyerekeket. Látta, milyen körülmények között élnek, tanulnak, dolgoznak a helyiek.

Az ott készített képekből nyílt most meg az „Afganisztáni életképek” kiállítás, amelynek egyik célja, hogy mi, magyarok jobban megismerjük a távoli országban élők kultúráját, szokásait, és hogy ezeket a képeket elnézve észrevegyük a közvetlen környezetünkben élő rászorulókat és lehetőségeinkhez mérten támogassuk őket. Karácsony előtt ez még fontosabb, hiszen egy kis segítséggel vagy ajándékkal is nagy örömöt lehet szerezni másoknak.

A kiállítást az iskola igazgatója, Makuláné Gulicska Valéria nyitotta meg. Beszédében röviden ismertette a diákokkal Afganisztán földrajzi jellemzőit, történelmét és kitért a Magyar Honvédség szerepvállalásának legfontosabb állomásaira. Mint hangsúlyozta, a fényképek – azon túl, hogy bemutatják Afganisztánt –, segítenek abban is, hogy átértékeljük saját életünket és helyzetünket.

Gránicz Attila szakaszvezető reméli, hogy a kezdeményezés eléri célját, és bízik abban, hogy akár vándorkiállítás is lehet belőle.

Budai Anna

Előző sztori

Lakatlan baktói házban rejtegették a kábítószert

Következő sztori

Kosárlabda: diadalt hozhat a Mikulás a Szedeáknak