Közélet

Gyurcsány Ferenc pert vesztett első fokon egy filmrendező ellen

Gyurcsány Ferenc pert vesztett első fokon egy filmrendező ellen

2013. december 13., péntek
Gyurcsány Ferenc pert vesztett első fokon egy filmrendező ellen
gyurcsany11

Gyurcsány Ferenc volt kormányfő első fokon elvesztette azt a kártérítési pert, amelyet az Elment az öszöd című film miatt indított Dézsy Zoltán rendező ellen.

Az elsőfokú, nem jogerős ítéletről a perbe fogott rendező írásban tájékoztatta csütörtökön az MTI-t. A volt kormányfő ügyvédje megerősítette a hírt. A volt miniszterelnök személyiségi jogainak megsértése miatt perelt, és egymillió forint nem vagyoni kártérítésre tartott igényt. A Fővárosi Törvényszék elutasította keresetét, és 69 ezer forint költség megfizetésére kötelezte.

Gyurcsány Ferenc

megjelent a Fővárosi Törvényszéken tartott csütörtöki tárgyaláson.

Dézsy Zoltán

ügyvéd nélkül védekezett, és a tárgyalás elején - mint írta - indítványozta, hogy vizsgáltassák meg a volt miniszterelnököt ideg-elmeorvosi igazságügyi szakértővel, annak megállapítására, fennáll-e cselekvőképességét kizáró ok, illetve hogy rászorul-e gondnok felügyeletére. A bíróság ezt a rendező tájékoztatása szerint nem látta indokoltnak. A volt kormányfő ügyvédje,

Czeglédy Csaba

az M1 Híradójának azt mondta: a bíróság azzal indokolta döntését, hogy "belefér a művészi, alkotói szabadságba, ha egy közszereplőt bilincsben mutatnak". A filmben egy Gyurcsány Ferencet alakító színész bilincsben jelenik meg. A volt kormányfő ügyvédje a hírműsorban azt mondta: ezzel a döntéssel nem ért egyet, ezért fellebbeznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.