Közélet

Fellobbant a szeretet lángja a Dugonics téren + FOTÓK

Fellobbant a szeretet lángja a Dugonics téren + FOTÓK

2013. december 22., vasárnap
Fellobbant a szeretet lángja a Dugonics téren + FOTÓK
adveng_negyedik_gyertya04_gs

Advent negyedik vasárnapján a szeretet lila színű gyertyáját gyújtották meg a Dugonics téren, így immár mind a négy koszorúdísz egyszerre ég, jelezve, hogy elérkezett a Megváltó születésének ünnepe.

A gyertyagyújtáson, amelyen a Szegedi Nemzeti Színház tagjaiból alakult alkalmi kórus lépett fel,

Baradnay Gyula

professzor, Szeged díszpolgára emlékeztetett: a karácsonyt sok mindennek nevezték, a szeretet ünnepének, fenyőünnepnek, karácsonynak. Ezt az ünnepet, ami az egész világot átjárja, a szeretet vezeti. Hozzátette, óriási szeretethiány van a világban, ezért arra kérte a jelenlévőket, próbálják félretenni a gyűlöletet, civakodást, igyekezzenek szeretetben tölteni az ünnepet.

Ribár János

nyugalmazott evangélikus esperes kijelentette: a negyedik gyertya meggyújtásával lezárul egy időszak, de igazából most kezdődik az, ami a lényeg. Szentesete napján, amikor gyertyák és csillagszórók gyúlnak, még több világosság lesz, ami az előhírnöke az úr érkezésének. A nyugalmazott esperes is a békességre, szeretetre hívta fel a figyelmet. Haág Zalánnal, az önkormányzat Kulturális, Egyházügyi, Közművelődési és Idegenforgalmi Bizottság elnökével közösen gyújtotta meg Szeged adventi koszorúján a negyedik gyertyát. Advent negyedik vasárnapján a szeretet lángja lobbant fel, s immár mind a négy gyertya ég a város adventi koszorúján, jelezvén, hogy elérkezett a karácsony, Jézus Krisztus születésének ünnepe. A gyertyák a katolikus szimbolika szerint személyhez, illetve közösséghez is kötődnek, a negyedik Keresztelő Szent Jánoshoz, aki Jézus eljövetelét hirdette, és az utat készítette elő az emberek szívéhez, ezért jelképezi a szeretet a negyedik gyertya. A hagyományokhoz híven a hit gyertyáját

Botka László

polgármester és

Kiss-Rigó László

megyés püspök

gyújtotta meg

a város adventi koszorúján. A második vasárnapon

a remény gyertyáját

Juhász András

református lelkész és

Szabó Gábor

, a Szegedi Tudományegyetem rektor, míg a rózsaszín koszorúdíszt, ami az örömöt jelképezi,

Vajda Attila

olimpiai bajnok kenus és

Balogh Barnabás

baptista lelkipásztor

gyújtotta meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.